Спука се балона на популистите общински съветници от ВМРО-Петрич

07 Декември 2016 | 07:49
11 коментара
Общество
Спука се балона на популистите общински съветници от ВМРО-Петрич

Спука се балона на популистите общински съветници от ВМРО-Петрич. Двамата местни депутати Стоян Божинов и Кирил Стойков губят доверие не само между колегите съветници, но и в петричката общественост заради популистките публични изяви.

Стига се до извода, че всички сигнали, които бяха пуснати в медийното пространство, както и до различните институции по компетентност са неоснователни и не отговарят на истината.

 Съветниците популисти се включиха активно месеци преди изминалите президентски избори. Снимат и публикуват в социалните мрежи всяко тяхно изказване от трибуната на ОбС-Петрич, но без отговорите на засегнатите страни, което буди съмнение, че по този начин внушават на обществото за нередности, за които само и единствено те знаят.

Подобен случай е за фалшивия сигнал до медии и общински съветници, който се разрасна в мега скандал заради финансови облаги на строителите в общината. Именно на сесия съветникът Стоян Божинов пред колегите си каза, че клеветническия сигнал е пуснат от двама служители на общинска администрация Петрич, но без да назове имена и други доказателства.

Другият сигнал, пореден "кьорфишек" на съветника Кирил Стойков бе за ремонта на пенсионерския клуб в квартал „Дълбошница”. Стойков без да бъде запознат със сумата за ремонта и какво точно е ремонтирано разпространи снимки в социалната мрежа, като внуши на обществото, че има нарушения и по този начин опетни за пореден път кметска администрация.

Още по скандалното е, че вместо да коват закони войводите бълват интриги и клевети по адрес и на колегите си съветници в ОбС-Петрич. При изказванията си от трибуната на общинския съвет си позволяват да внушават, че Петрич се ръководи, като по тоталитарно време от ченгета, агенти на Държавна сигурност и сиви кардинали.

 Балона се спука, ВМРО-Петрич губи позиции и в повереното им дружество „Синя зона”, което се ръководи от петричкия войвода "Митьо Очите" - Тильо Буров.

Struma.bg съобщи, че комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси /КПУКИ/ отряза съветника от ВМРО - Петрич Стоян Божинов в искането му да се разследва директора на дирекция „Административно-правна, иновации и развитие” на община Петрич Рилка Филипова, чийто съпруг изпълнява поръчки на общината, и обяви, че конфликт в случая няма.

Божинов сподели с КПУКИ съмненията си, че служебните ангажименти на Филипова са в конфликт на интереси с дейността на съпруга й Росен Филипов, на чиято фирма „Металпроминвест” ЕООД общината възложи обект „Изграждане на улично осветление и пътна сигнализация за пътна връзка село Кърналово - зеленчукова борса”. Обектът е предвиден за реализация от целеви средства за капиталови разходи за 2016 г. и за него е заложена сума от 20 000 лв.

 „Имам съмнение, че като директор на тази дирекция, Филипова е подготвила и представила за подпис на кмета на общината договора за този обект, по който вече има изплатени суми", обяви съветникът в сигнала си до комисията и я насочи да работи и друга линия - материалите, които пазарува община Петрич, в по-голямата си част са от фирмата на съпруга на Филипова, която би трябвало да контролира какво доставя той.

 Проверката на КПУКИ обаче установила, че Филипова още на 15 януари 2016 г. е посочила в декларацията си за конфликт на интереси наличието на частен интерес към дейността на съпруга й, а и след като комисията по избор на изпълнител предложила на кмета Димитър Бръчков да сключи договор с „Металпроминвест” ЕООД за осветление на отсечката Кърналово-Зеленчукова борса, с докладна записка от 12.09.2016 г. тя уведомила Бръчков за свързаността си с дружеството и му предложила договорът с фирмата да бъде сключен от адвоката на общината, не от нея. Кметът одобрил предложението, адвокатът изготвил договора и така дефакто Филипова не взела никакво участие във финализирането на тази поръчка. По нея според проверката на КПУКИ до момента Росен Филипов е получил от общината на 26.09.2016 г. само авансово плащане в размер на 12 593,64 лв.

 По същия начин се очаква да завърши и втория сигнал на съветника Кирил Стойков срещу заместник кмета Илко Стоянов. Там конструкцията на безпочвените твърдения е явно съшита с бели конци, защото фактически Стойков твърди, че заместник кмета е следвало да знае, че ще стане такъв една година преди да се случи събитието. А една година преди изборите в Петрич, не се знаеше дори не само дали Димитър Бръчков ще стане кмет, а дали въобще ще бъде номинация за такъв. Още по невероятно звучи при това положение, Илко Стоянов да е знаел, че ще стане заместник кмет. В този случай е много вероятно, КПУКИ изобщо да не образува и производство, защото тя не е длъжна да реагира на свободните съчинения на пишман политици, чудещи се как да си направят пиар за чужда сметка.

Спука се балона на популистите общински съветници от ВМРО-Петрич

Добавени коментари

Kiril Stoikov публикува:
07 Декември 2016 | 21:52
To i moia bashta raboti v ViK-to ama e ot skoro i tiho niakoi da ne razbere che nali pliuia po Ilko Stoianov za pred horata:)Ama moia bashta e goliam specialist
Бръчи публикува:
07 Декември 2016 | 20:40
ако не бяха тези 2 момчета, гражданите нямаше да знаят за много случващи се неща ... едно от които е 2000 лв устна консултация на Илко Стоянов, друго е за личната канализация на Танев ... а очакваме скоро и други разкрития !!! браво момчета
vasko публикува:
07 Декември 2016 | 19:53
eee razgile to si beshe qsno che tiq sa slanchavki
един публикува:
07 Декември 2016 | 13:34
Първо снимките в статията са от една от сесиите .. недопустимо е вмро да се явят по този начин, опитват се да покажат измамния си патриотизъм..Те не са патриоти!!! Един истиснки патриот няма да се прави на клоун по всички медии и постоянно да търси под вола теле или, както е в случая да обвинява хора безпочвено! Един патриот би работил за благото на хората и да опази мира!!! Тези вечно са недоволни, все мрънкат за нещо.. Айде свестете се малко, казвам ви го като страничен човек..наистина се излагате и трупате негативи!
pipi публикува:
07 Декември 2016 | 13:30
Kato tehen bivsh simpatizat shte kaja che mnogo si povqrvaha, predi ne beshe taka..otvratih se ot tqh.. Ne e redno sus zloba da se raboti, naistina nagnetqvat mnogo obstanovkata v grada i to izlishno
Сокерес публикува:
07 Декември 2016 | 13:27
Илко да каже верно ли е или не че взема по 2 иляди за устни консултации източвайки по този начин общинската хазна
ВМОК публикува:
07 Декември 2016 | 10:48
"При изказванията си от трибуната на общинския съвет си позволяват да внушават, че Петрич се ръководи, като по тоталитарно време от ченгета, агенти на Държавна сигурност и сиви кардинали." Журналистът, написал статията, може би не знае, че точно такъв е методът на управление на настоящото ръководство на ВМРО? Зад него стои един "сив кардинал" от ДС и няколко ченгета...
Иванов публикува:
07 Декември 2016 | 10:38
ясно си личи, че статията е платена, подредена и захранена с информация от администрацията !
Истината публикува:
07 Декември 2016 | 09:58
Спукал се бил балона. Кмета Бръчков 2 сесии отлага отговорите на въпросите на ВМРО. Защо протака ? Нещо май са му нацапани панталонките. А двамата компютърни специалисти с email-ите Ив Гейтс и Вел Зъкърбърг още се чудят откъде им е дошло
zapoznat публикува:
07 Декември 2016 | 09:36
Rilche, spoko, IMA I prokuratura I tam shte ima I drugi raboti.
Velko публикува:
07 Декември 2016 | 09:32
Sashita s beli konci staiq.VMRO bqha parvi, koito vdignaha Brachkov za kmet, no parichkite mu se okazaha po-sladki i zabravi.Za 1godina nadmina Velio Iliev kato prodalgi vsichki korupcionni praktiki,dage SAS sashtite veliovi firmi. Platenata vi statia niama DA razkolebae VMRO.Brachkov e populista v Petrich.

Добавете Вашия коментар

TOP