Спокоен и безпроблемен трафик на КПП-тата край Благоевград

03 Април 2020 | 15:34
0 коментара
Общество

Нямаше струпване на превозни средства в предиобедните часове на деня на шестте Контролно-пропускателни пункта около Благоевград.

Нормален бе трафикът на КПП „Бело поле“ при Антените, откъдето започна репортерската ни проверка. Около 3 – 4 автомобила преминаваха в посока към Благоевград, а на изхода от града превозните средства бяха видимо по-малко. 

„Четирима са полицаите, които обслужват едно КПП в рамките на 12 часова смяна, плюс двама служители на ТОЛ БГ. Осигурени са всички необходими предпазни средства на полицейските служители – маски и ръкавици, има и достатъчно декларации за тези от шофьорите, които нямат такива. Осигуряваме време за почивка, подкрепящи напитки и храна за полицаите, които са на смята. Създали сме добра организация за по-бързото обслужване на пътуващите, но е добре и те да бъдат по-търпеливи и толерантни“ –коментира за Радио Благоевград главен инспектор Цветан Ангелов, началник сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР Благоевград, който също участваше в репортерската ни проверка. Той апелира към гражданите, да пътуват само по неотложни причини, в противен случай ще бъдат спирани и връщани.

Повечето шофьори, преминаващи през Пропускателния пункт „Бело поле“ бяха изрядни тази сутрин, носеха със себе си необходимите декларации и служебни бележки и макар, да бързаха за работа, изчакваха търпеливо реда си. По думите им, организацията на движение на пропускателните пунктове край Благоевград е добра, преминаването става за около минута – две в по-натоварените дни, но проблеми засега, няма. 

Нямаше ступване на автомобили в предиобедните часове на деня и на Контролно – пропускателния пункт в района на Полигона на Е-79, край Благоевград. Обслужването на един шофьор и там, също не отнемаше повече от минута.

„Малко по-интензивно е движението на моторни превозни средства между 8 и 9 часа, когато хората отиват на работа и след 17 часа, когато се прибират от работа, но всичко е в рамките на нормалното“ – допълни главен инспектор Цветан Ангелов, началник Сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Благоевград.

Добавете Вашия коментар

TOP