Спецсъдът пусна под домашен арест Десислава Иванчева

18 Октомври 2018 | 20:43
0 коментара
Общество

 Специализираният съд измени мярката за неотклонение на Десислава Иванчева от задържане под стража в домашен арест. Тя все още е в ареста и ще може да се прибере вкъщи, ако Прокуратурата не протестира изменението на мярката.

„След като бяха разпитани всички служители на Община „Младост“, Специализираният съд уважи искането на Десислава Иванчева и Биляна Петрова като измени мерките им за неотклонение от задържане под стража в домашен арест. В случай, че прокурорът по делото не протестира това определение в законоустановения срок, те ще могат да се приберат вкъщи“, заявиха от Специализираният съд.

Припомняме, че на 22.08.2018 г. в Специализирания наказателен съд е внесен обвинителният акт срещу отстранената кметица на район "Младост" Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Христова и бившия районен кмет Петко Дюлгеров. Процесът стигна до съд по-малко от пет месеца след показните арести на двете жени в центъра на София по обвинение, че са поискали половин милион евро от строителния предприемач Александър Ваклин.

Държавното обвинение твърди, че Десислава Иванчева, с помощта на Биляна Петрова, и с посредничеството на Петко Дюлгеров, изнудвала бизнесмена Александър Ваклин, срещу пари да получи необходимото му разрешение, за да строи в „Младост“. Обвинителният акт описва как е бил договарян размерът на целия подкуп и предаването на първата вноска, колко да е комисионната на Дюлгеров, как да стане получаването и предаването на белязаните 70 000 евро, как са били задържани тримата и какво е било намерено при обиските, които специално за Иванчева и Петрова продължиха с часове на едно от най-натоварените столични централни кръстовища.

Обвинителният акт твърди, че кметицата на „Младост“ приела толкова лично случая на Ваклин, че си водела бял тефтер със суми и инициали. По делото доминират записаните разговори между тримата подсъдими с изнудвания от тях бизнесмен. Според огласеното от Иванчева и Петрова, в СРС-тата имало инициали, съвпадащи с имена на действащи политици. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP