Спецсъдът прати на топло Слънцето и ОПГ за разпространение на наркотици в курортите Слънчев бряг и Банско

14 Февруари 2018 | 07:18
2 коментара
Криминално

Специализираният наказателен съд наложи тригодишна ефективна присъда на Иван Митов, по прякор Слънцето, ръководил от януари 2014 г. до август 2016 г. 7-членна организирана престъпна група за разпространение на наркотици в курортите Слънчев бряг и Банско.

Наказания лишаване от свобода получиха и останалите участници в групата. Три години затвор при първоначален строг режим съдът наложи и на Стойко Стоев. Две години - на Димитър Тодев, 1 г. и 10 месеца на  Марио Говедарев, Методи Зайков и Божидар Станулов. Една година и 8 месеца е наказанието на Петър Димитров.

Присъдите са приведени в изпълнение. Делото в Специализирания наказателен съд бе гледано, след като Митов и участниците в групата се признаха за виновни и подписаха споразумение със Специализираната прокуратура за размера на наказанието.

Припомняме, че групата бе задържана на 19 август 2016 г. при специализирана операция на ГДБОП и служители на ОД на МВР-Бургас в Слънчев бряг и околността. Тогава бе установено, че участниците използвали като складове за наркотици наети от тях стаи в курортни комплекси в Ахелой и Св. Влас, които обитавали. Иззети бяха големи количества наркотици - кокаин, пико, амфетамин, марихуана, както и много други доказателства, доказващи престъпната им дейност. Бандата овладяла най-оборотните заведения в Слънчев бряг и Несебър. Хората на Митов предлагали пълен асортимент от наркотици, включително кокаин от най-високо качество. Иван Слънцето се прочу с идеята да осигури личен дилър на столичните баровци, решили да се забавляват по Южното Черноморие. 

Добавени коментари

Марио публикува:
14 Февруари 2018 | 13:31
Гъгъне е страшна курва и певец като брат си мама им дееба и посерчовците
toi публикува:
14 Февруари 2018 | 08:54
Golemiq ganam stail da si nosi i vezelin, shte mu trqbva na toq jen4o?

Добавете Вашия коментар

TOP