Спецсъдът остави в ареста полицаят от Симитли Данаил Кьосев - Дани Жандаро

16 Юни 2019 | 18:07
4 коментара
Общество

Спецализираният наказателен съд остави в ареста полицаят от Симитли Данаил Кьосев известен, като Дани Жандаро. 

Прокуратурата е категорична, че Кьосев трябва да остане за постоянно в ареста. Имало СРС-та в разследването. Няма опасност да се укрие, но има опасност да извърши друго престъпление.

Пред съда Кьосев заяви, че си е взел поука и иска да се прибере вкъщи. По думите му той не се е познавал с другите участници в групата.

27-годишният служител на МВР е обвиняем по две престъпления. При обиска е намерено 9мм. оръжие, собственоръчно написана бележка с килограми тютюн за гр. Русе и Сливен, в нея имало и имена на тези, които отговарят за базите там.

Адвокат Росица Кавазова коментира пред медиите, че ще обжалва решението на на 25 юни пред Апелативния наказателен съд. 

а
 

Pirinsko.com

 

Припомняме, че служител на МВР от Дирекция „Жандармерия“, участвал в организирана престъпна група за производство и разпространение на нелегален тютюн, е заловен в момент на транспортиране на стоката.

 ГДБОП е разбила три нелегални бази в област Русе, в които са се съдържали съоръжения за обработка на тютюн с уреди за омекотяване, нарязване и пакетиране. В складовете са се произвеждали около 1 тон за пушене седмично. Всяка база си имала отговорник, който разпространявал тютюна на клиенти. Част от задържаните членове на организираната престъпна група са хванати в момент на производство.

„Ръководителят на групата беше създал организация за закупуване на тютюн на листа, след което суровината се е обработвала от други членове на групата. Нарязаният тютюн за пушене се продавал на цена от 45 лв. за килограм. Акцизната ставка, която е трябвало да се плаща, е в размер на 152 лв на килограм. Държавният бюджет е ощетен с три милиона лева. Установена е и книжарница в град Гоце Делчев, в която се поръчвали етикети с надписи на известни марки цигари. Продукцията се е пласирала в пластмасови кофички от един килограм, със залепени етикети на известни марки“, допълни Милева.

Тютюнът се е обработвал допълнително с ароматизатори, за да се продава повече. При обиските са иззети над 360 килограма тютюн, тефтери с черно счетоводство, като според записаното в тях за периоди групата е имала печалби от над 100 хиляди лева месечно.

„Служителят е от Жандармерията Кьосеве задържан вчера при транспортиране с личната си кола на над половин тон тютюн за пушене в 30 чувала. Транспортирал е незаконната стока и докато е бил униформен, за да не го спират колегите от МВР. Паркирал си е автомобила с нарязания тютюн на паркинга на Жандармерията, докато е работил като полицай. Служителят е започнал работа през 2015 г. в Дирекция „Жандармерия.

От дейността на престъпната група е избегнато плащането на акциз в размер на над три милиона лева. Групата е действала от 2017 г., допълниха от прокуратурата.

„Информация за групата била придобита в края на миналата година в Благоевград. Интересното в случая е засягането на държавния бюджет чрез неплащането на дължими акцизи за тютюневи изделия, отделно се засягат интересите и на легалните производители на тютюневи изделия. На тези 360 килограма, заловени по време на акцията, дължимият акциз е над 52 хил. лева. 11 лица са привлечени към наказателна отговорност за участие в ОПГ с цел притежание и разпространение на акцизни стоки без бандерол.

С определение на спецсъда петима от лицата са задържани с мярка „Задържане под стража“, двама са под домашен арест, а трима са пуснати под парична гаранция“, съобщиха още от прокуратурата. 

а
 

Спецализираният наказателен съд остави в ареста полицаят от Симитли Данаил Кьосев известен, като Дани Жандаро. 

Добавени коментари

ЕМИЛИЯ публикува:
17 Юни 2019 | 12:28
И ЗА КАКВО НЕРВНИЧИТЕ? ЧЕ НЯКОЙ ЛЕВ СА ОТИШЛИ В НЕГОВИЯ ДЖОБ ВМЕСТО В ДЖОБА НА БОЙКО ХАХА АБЕ ХОРА В ТАЗИ ДЪРЖАВА АКО НЕ КРАДЕШ НЯМА КАК ДА ЖИВЕЕШ.. ЖАЛКО Е, ЧЕ ОЩЕ ЕДНО МЛАДО МОМЧЕ ЩЕ БЪДЕ ПРИНУДЕНО ДА ОТИДЕ ДА РАБОТИ В ЧУЖБИНА....
Vvvvvvv публикува:
16 Юни 2019 | 23:29
Oburkan bil i ne znael i bil mlad aide vutre u pandelata
Vvvvvvv публикува:
16 Юни 2019 | 23:18
Xax mlad i umoren li mi dai vsichki sme mladi i she si praim kvoto si iskame sram namate li be u taq skapana durjava
Смях публикува:
16 Юни 2019 | 18:41
Този лапищар в жандармерията.. Ама нали тате и целата рода са в полицията.. Защо ли се правят конкурси и прочие, като накрая знаеш, че ще се назначи някое шефско дете.. Тоя сигурно и нормативи не е покривал смешник

Добавете Вашия коментар

TOP