Специализирана полицейска операция „Алкохол, наркотици и неправоспособност“

19 Септември 2019 | 13:16
0 коментара
Криминално

Тя ще бъде проведена на територията на ОД на МВР Благоевград с цел недопускане на пътнотранспортни произшествия от водачи, употребили алкохол или наркотици, както и водачи без право на управление на автомобили.

По време на предстоящите празнични и почивни дни ще бъдат взети засилени мерки по отношение на охраната на обществения ред и безопасността на движението по пътищата в областта.

По охрана на обществения ред ще бъдат проведени срещи с местната власт и местната администрация за предприемане на съвместни мерки по охрана на мероприятия през предстоящите празнични и почивни дни. С цел подобряване бдителността и своемременен обмен на информация ще бъдат осъществени срещи с лица, извършващи частна охранителна дейност. Предвид очаквания интензивен трафик от автомобили ще бъдат изведени допълнителни сили, включващи автопатрули, мотопатрули и пеши патрули, както и смесени автопатрули с отдел Автомобилна администрация Благоевград.

При забелязване на изоставени пакети, куфари и други вещи, гражданите да подават сигнали на тел. 112.

Мерките по линия на безопасност на движението също ще бъдат взети допълнителни мерки. Ще се извърши преглед на състоянието на пътната мрежа, пътните знаци, сигнализация и маркировка. Ще бъде въведена забрана на движение на товарни автомобили над 12 т. по републиканската пътна мрежа в областта, движещи се от гр. София към ГКПП Кулата и обратно на 20.09.2019 г. от 16:00 до 20:00 ч. и на 23.09.2019 г. от 14:00 до 20:00 ч. Точките за спиране на товарните автомобили ще бъдат качени на сайта на ОД на МВР Благоевград.

Информацията бе дадена на брифинг днес в ОД на МВР Благоевград от старши инспектор Славчо Ангелов, заместник-началник сектор „Пътна полиция“. Той съобщи още, че на територията на областта са станали 215 тежки пътнотранспортни произшествия с 11 загинали и 287 ранени./БНР/

Добавете Вашия коментар

TOP