Специалисти прегледаха 20 потребители с ортопедични проблеми в Симитли

15 Март 2018 | 16:03
0 коментара
Общество

Плантограми и измервания на 20 потребители от центровете за настаняване от семеен тип и дневните центрове в Симитли бяха направени днес от сдружение ”Национален алианс за интеграция и политики за здраве и активен живот след ампутации и протезиране”.
 
Специалистите установиха,  че голяма част от потребителите са с ортопедични проблеми и имат нужда от ортопедични обувки.
 
В рамките на днешния ден  бяха посетени всички центрове, където ще бъдат направени прегледи на 21 март -сряда. С нескрито възхищение екипът, обходил центровете днес, за да събере информация за същинските прегледи следващата сряда, похвали  условията и отношението на персонала на заведенията за социални услуги в Симитли.
 
Следващата седмица хората с  проблеми ще бъдат прегледани на място по инициатива на Община Симитли и кмета Апостолов, съвместно със сдружение ”Национален алианс за интеграция и политики за здраве и активен живот след ампутации и протезиране”.
 
Медицински специалисти от Център за рехабилитация в Банкя ще консултира хората с горни и долни ампутации, с диабетно стъпало, с остеопоротични деформации на прешлените, нуждаещи се от фиксиращи и коригиращи протези за горен и долен крайник.
 

Добавете Вашия коментар

TOP