СПА, игри и гурме на едно място в Банско

29 Октомври 2018 | 15:31
0 коментара
Общество

Ултрамодерният СПА център на апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс 5 звезди, освен класическите терапии, предлага и процедури, които в момента са популярни във ВИП места като Холивуд

 

Най-често първата мисъл за Банско е като за водещ ски-център в Европа. Това е естествено, тъй като курортът се наложи като традиционен домакин на световни зимни първенства - 5 в ските и 2 в сноуборда, а до 2021 предстоят още 3 световни купи в ските за мъже и жени, и световно за младежи до 20-годишна възраст.

 

Естествено, шампионатите се излъчват от специализираните медийни екипи като тв каналът Евроспорт. Така Банско вече е прочут и за зимна ваканция тук идват хора от най-различни точки по света, включително от САЩ, Канада, Австралия. Разбира се, условията за пребиваването им се поддържат съобразно водещите по света стандарти в туризма - комфортно настаняване, изискана и вкусна храна, услуги, улеснения, забавления. А ултрамодерният СПА център на апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс 5 звезди например, освен класическите терапии, предлага и процедури, които в момента са популярни във ВИП места като Холивуд.

 

Тези чудесни условия привличат многобройни туристи и през лятото - почти колкото и през зимата, с което Банско средно на година посреща близо половин милион души. Всъщност през топлите месеци тук е също толкова атрактивно, колкото и през зимния сезон. Гледките из Пирин планинаоколо Банско с високи върхове и отвесни пропасти, езера и водопади са страшно зареждащи и разтоварващи от стреса. Могат да се изберат различни маршрути - с ниска, средна и висока трудност и продължителност. Тук също така се  провеждат многобройни международни фестивали от почти всички видове изкуства; има 5 общински игрища със свободен достъп, подходящи за футбол тенис на корт, баскетбол, волейбол, игри. За любителите на екстремни изживявания са скалното катерене, рафтинг, каякинг, планинско колоездене и т.н.

 

На Бъндеришка поляна пък се разполага цял развлекателен комплекс. Тук е водната пързалка от 400 метра, която е най-дългата в Европа; писта за спускане с туби, игрища за мини голф и футбол, надуваеми замъци, стена за катерене, люлки, детски кътове.

 

Вкусно пътешествие из кухните по света

Туристите, идващи в Банско, са не само от различни държави, но и от различни култури. Това прави предпочитанията и вкусовете много разнообразни, като някои са свързани както с национални, така и с религиозни, и други особености.

 

А храната е важна за туризма - каквито и атракции да се предлагат в един курорт, ако храненето е лошо, туристите няма да се задържат. Затова в Банско кулинарията е развита разнопосочно и до степен на самостоятелна туристическа индустрия. Привличат се шеф готвачи с дълга специализация в съответната национална или регионална кухня, обикновено учили и работили в дадената държава; организира се снабдяване с оригинални продукти от реномирани производители на дадената държава, сервитьори се обучават от психолози за "разкодиране" на поведението на клиентите с цел отгатване на желанията и т.н. Предлагат се избрани блюда от кулинариите на балканските народи, европейски, азиатски, арабски, интернационална кухня. И - естествено - местните специалитети по старинни рецепти, както и българските национални ястия. Дори за прочутите бански мезета, ястия, вина и ракии се организират специални кулинарни демонстрации и изложби в края на месец май за старта на летния сезон.

 

При това вкусно и разнообразно пътешествие сред шедьоврите на кухните по света, за гастрономите в Банско особено привлекателен е италианският ресторант Леонардо, където изисканите специалитети освен че се приготвят по автентични италиански рецепти, се поднасят с финес и в артистичен вид. Италианската кухня е много богата на вкусове и аромати, което я прави от най-популярните по света, познавачите я търсят много и в Банско. Атрактивно кулинарно изживяване предлага и ресторант Фондю, който е специализиран в швейцарската и френска кухня от Алпите, и предлага всички фидове фондю - със сирена, с месо в мазнина или в бульон, шоколадово.

Добавете Вашия коментар

TOP