Сорос обмисля да започне търговия с криптовалути

10 Април 2018 | 08:46
0 коментара
Бизнес

Милиардерът Джордж Сорос обмисля да навлезе в пазара на криптовалути, съобщава агенция Bloomberg. През януари т.г. Сорос остро критикува криптовалутите и ги обяви за "балон" и опасно нестабилни.

Сега обаче мнението му може би е на път да се промени. Според Bloomberg Soros Fund Managment вече има вътрешно разрешение да търговия с криптовалути, макар все още да не е направил дори и една подобна сделка.

През януари т.г. Сорос обяви по време на Световния икономически форми в Давос, че дигиталните пари не могат да заменят реалните заради тяхната нестабилност. Освен това той критикува виртуалните валути като средство за диктатори да укриват финансите си, както и че са предпочитани за други незаконни дейности. Дори и Сорос обаче не предвиди големия срив на криптовалутите, който е около 41% специално за Bitcoin.

Представителите на Сорос и неговата компания не са коментирали темата. Онлайн изданието Hacked припомня, че Сорос е известен с успешната си прогноза през 1992 г., че Банката на Англия ще бъде изгонена от механизма за валутен обмен на Европа, като активно продава "на късо" британската лира по това време и печели 1 млрд. долара от това.

Напълно възможно е Сорос да се опита да направи нещо подобно и с криптовалутите, ако смята, че тяхното бъдеще не е толкова бляскаво колкото се очакваше първоначално. Информацията за интереса на Сорос към виртуалните валути подхрани и дебата за участието на утвърдени финанови институции в този сегмент. Фондът на Сорос вече има голям дял в компанията Overstock.com, която участва на фондовите борси, приема плащания в Bitcoin и има собствена криптовалута.

Vesti.bg.

Добавете Вашия коментар

TOP