Социално слабите без помощи

15 Февруари 2019 | 11:57
0 коментара
Общество

По настояване на патрrотите и лично на военният министър Красимир Каракачанов социалното министерство спира изплащането на всички социални помощи в цялата страна.

Това става и заради факта за десетки разкрития за измами и с пенсиите за инвалидите, решенията за които са издавани от ТЕЛК комисии в цяла България, на хора, които се водят уж социално слаби. 

Лично Бойко Борисов е наредил на министъра на труда и социалната политика, всички помощи за семейства с по няколко деца да бъдат отрязани от министерството, както и помощта за раждане на първо и второ дете.

При непълнолетни майки също да не се плащали никакви пари, а за стимулиране на раждаемостта да се обещавало, че мярката е временна и парите ще се изплащат на куп при навършване на децата на седем годишна възраст, когато започнат да посещават училище.

Също така програмата Енергийна помощ се прекратява от следващият месец на тази година и всички в нужда да се обръщали директно към близките си в чужбина да заделят повече пари за тях през зимните месеци. Държавата не била дойна крава да се дои постоянно и всяка помощ вече щяла да се дава само на хора, доказали през няколко комисии, че наистина се нуждаят за нея, но какви точно ще са критериите все още не е ясно.

Припомняме, че от Германия отдавна питат къде потънаха 7.5 милиарда евро дадени на България за интеграция на ромите и защо да дават още пари след като повечето българи, които трябва да се интегрират са при тях в чужбина.

Според социалното министерство през годината ще се предприемат още мерки, за да икономисат средства на бюджета, като въведат правила за получаване на пари от безработни, едно от които ще е всеки кандидат безработен да е работил на трудов договор без прекъсване поне три години преди това.

За младите българки, които искат да стават майки от социалното министерство също са помислили и вече майките ще могат да се връщат на работа още през втората седмица след раждането.

В България както знаете безработицата е под 1% и трябва да се отделят от бюджета средства, за да интегрираме в нашата среда бъдещите работници, които ще идват в нашата страна.

На въпрос на опозицията, дали орязването на помощите, заради въпросите от Германия не е противоконституционно от групата на Герб отговориха, че вече са се консултирали със светила в тази насока, като Огнян Герджиков и нямало проблем.

Също така социалният министър обясни, че с този ръст на пенсиите всяка година и липсата на работна ръка, скоро ще се окаже, че България ще трябва да тегли нов заем в милиарди евро или пак всички да затягат коланите и да се спира вече с това увеличаване на пенсиите и заплати всяка година.

Източник Новината БГ

Добавете Вашия коментар

TOP