Социалистите в Пиринско искат Костадин Паскалев за депутат

28 Януари 2017 | 08:38
2 коментара
Общество
Социалистите в Пиринско искат Костадин Паскалев за депутат

С 11 имена започва очертаващият се дълъг списък на кандидати от БСП да станат депутати в следващото 48-о НС от Благоевградска област. Това е резултатът от първите 4 проведени общински конференции в региона - в Якоруда, Белица, Сандански и Кресна.

Засега по точки води депутатът Кристиан Вигенин, който получи първо място при номинациите в Якоруда и Кресна, 4-о в Белица и водаческото място в проектолистата на БСП според санданските социалисти, въпреки че там на общинската конференция за него гласуваха само 3-ма.

С по 2 номинации от 4-те общински конференции са областният председател на БСП в областта Николай Бошкилов, който е втори по гласове в Якоруда и Сандански, председателят на БСП в Банско и бивш заместник областен управител Костадин Дурчов, получил третите места при гласуванията на социалистите в Якоруда и Белица, както и някогашният депутат от БСП Емил Костадинов, който заема четвърто място в Якоруда, но е втори в Белица. С номинациите си Дурчов и Костадинов потвърждават силните си позиции сред партийните им другари в община Белица, където през 2014 г. двамата отново намериха място в проектодепутатската листа, а Костадинов дори бе предложен за неин водач като благодарност за това, че дарил пари за ремонт на наколко паметника. Тогава втори по гласове бе бившият заместник-кмет на Белица Георги Манолов, който на предстоящите избори вече е с едни гърди пред Костадинов и е предложен за водач на БСП листата в Първи благоевградски многомандатен избирателен район.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова, която по неофициална информация най-вероятно ще е водачът на Пиринската листа, засега е в златната среда само с 2 номинации - от Белица, където е на предпоследното 5-о място по брой гласове, и втора в Кресна. Беличани се застраховаха и с 6-а номинация за листата, предлагайки 35-годишния член на Изпълнителното бюро на БСП Крум Зарков - бивш съветник на експредседателя Михаил Миков и син на журналистката Анна Заркова. Въпреки че Зарков не е идвал в общината им, предлагането му за депутат от Пиринско е силен стратегически ход от страна на беличани, защото младата надежда на БСП беше и член на инициативния комитет за подкрепата на Румен Радев като кандидат-президент и един от малцината социалисти, допуснати от новоизбрания президент на масата за пресконференции в изборната нощ.

Освен Вигенин и Нинова червените в Кресна са издигнали кандидатурата за депутат и на местния общински председател Петър Петров. Социалистите в малката община са и единствените, които до момента предлагат за депутат от Пиринско в бъдещото НС бившия благоевградски кмет Костадин Паскалев.

Последните номинирани в списъка са от Сандански - както съобщихме, там водач по брой гласове стана председателката на БСП Снежана Стоянова, а след нея се наредиха още бившият зам. кмет на общината Младен Тимчев и бившият пресаташе на ЦСКА Иван Ченчев, който в момента отговаря за коалиционната политика на БСП в София и е сред най-доверените хора на К. Нинова.

Въпреки че до изборите остават 2 месеца, общинските конференции на БСП минават при пълна секретност поради взетото в червената централа решение имената на кандидат-депутатите да бъдат обявявани едва след като същите подпишат декларации, че са съгласни да бъдат включени в проектосписъка, който ще получи окончателен вид след редакция на Националния съвет на БСП. Засега единственото сигурно нещо в него е, че той ще съдържа 22 имена, за да може „Позитано“ 20 да ги редуцира до 11, колкото са мандатите на Първи благоевградски многомандатен избирателен район. Струма

Добавени коментари

бсп публикува:
29 Януари 2017 | 22:41
немаме кадри.партията затъва
краси публикува:
28 Януари 2017 | 20:53
Пак стариите мутри Паскалев,Дурчов ...Мурчов ..Другарко Нинова ще глътнеш хладка вода с тия кандидатури дайтепът на млади непознати,образовани хора !!!

Добавете Вашия коментар

TOP