Слънчева сряда

12 Септември 2018 | 08:25
0 коментара
Общество

Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево, но още преди обяд над източната половина, а след обяд и над планинските райони ще има по-значителни увеличения на облачността и на места там ще има краткотрайни валежи. Ще духа слаб, в източната половина от страната – до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 24° и 29°, по Черноморието малко по-ниски. Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

 Преди обяд над планините ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове облачността ще се увеличи и на много места в масивите от Централна и Източна България ще превали. Ще духа умерен и силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 9°.

 В Благоевград максималната температура днес ще бъде 28°, а минималната 11°, в Банско 25°/11°, Симитли 31°/17°, Гоце Делчев 29°/14°, Сандански и Петрич 28°/16°.

Добавете Вашия коментар

TOP