Случаите на коронавирус у нас надхвърлиха хиляда

22 Април 2020 | 08:25
1 коментара
Общество

Психологичната граница от хиляда регистрирани случая на граждани, заразени с коронавирус у нас, е премината. За последното денонощие в страната новорегистрираните са 49 пациенти. От тях в болница са 21. Общо заразените с COVID-19 в България са 1015. Това е с 5,1% повече от вчера.

Това съобщи на брифинга на кризисния щаб тази сутрин неговия председател ген. Венцислав Мутафчийски, предаде репортер на БГНЕС.

За последното денонощие в Плевен са регистрирани 17 нови случая. 13 от тях са от завод “Мизия”, има двама в УМБАЛ “Плевен” и двама в УМБАЛ “Червен бряг”.

В София са 16. Трима души са в Александровска болница, по един в Инфекциозна болница и във ВМА и амбулаторни са 11.

Момиче на 15 години в Кюстендил също е заразено. То е в добро общо състояние, не е настанено в болница.

3 са новите случая на медицински персонал, заразен с вируса – лекар от Видин и две медицински сестри от Сливен и от Бургас.

Двама души са починали за денонощието и с тях общия брой на жертвите у нас стават 47. Жена от Сливен на 77 години и 49-годишен мъж, който след 11 дни интубация е починал в „Пирогов“ са двата смъртни случая. Няма данни за придружаващи заболявания на двамата починали. /БГНЕС

Добавени коментари

Стресиран публикува:
22 Април 2020 | 09:47
Уаууу о Боже , какво ще правим , ще оцелеем ли , труповете са навсякъде по улиците , изкарайте изтребителите и танковете , спецчастите !!! Как ще се справим хорааа , идва апокалипсис , края на света , сбъдна се пророчието ! Ще припадна от емоции !!!!

Добавете Вашия коментар

TOP