След Симитли! И Кресна откри рафтинг сезона

31 Март 2018 | 15:44
0 коментара
Общество

След Симитли, и Кресна откри рафтинг сезона на територията на симитлийска община.

И Кресна днес откри сезона на рафтинга в бързите и пълноводни води на р. Струма, след като преди седмица това стори съседната община Симитли.

„Пролетта дойде, зимата ни остави страхотен подарък - една пълноводна река и ние сме готови да открием сезона на екстремните водни спортове”, каза водещата церемонията Полина Поманова от клуб „Атом”. Тя припомни, че вече 14 години се събират тук в началото на дефилето, а от две години проявата е под формата на фестивал.

„Рафтингът е спорт на удоволствие за всички вас, които се спускате и за нас, които ви гледаме, пожелавам ви един успешен сезон в красивото Кресненско дефиле, на добър час”, пожела на ръфтърите заместник-кметът на общината Валентин Стоичков.

Откриването на сезона бе под мотото: "Искаме реки и природа, стига толкова ВЕЦ-ове". „Всяка година продължаваме да губим по 7-8 реки и ако не направим нещо всички заедно, ще виждаме само реки, които текат в тръби”, алармира Димитър Куманов от клуб „Балканика”. „Някои гледат на течащите капки вода като на „пет пари в кесия”, от които ще направят много пари, всеки строи ВЕЦ-ове, където си иска”, допълни той.

В програмата по откриването на втория "Фестивал на бързите води" в Кресненското дефиле участваха самодейци от Кресна, в лицето на мъжката и женска певчески групи „Синаница” към читалището в града. Участниците в откриването на сезона имаха възможност да опитат от местните специалитети, имаше щандове с еко-продукти и др.

В откриването на сезона участваха клубовете „Адвенчър нет”, „Рефлип”, „Атом”-Козлодуй, „Раец” и др. Рафтърите демонстрираха и атрактивни техники на оцеляване при обръщане на лодките във водите на реката. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP