Скандалът фенове-треньор на Пирин се разгоря с нова сила в Благоевград

26 Септември 2016 | 14:18
0 коментара
Спорт
Скандалът фенове-треньор на Пирин се разгоря с нова сила в Благоевград

Скандалът фенове-треньор в Благоевград се разгоря с нова сила, въпреки победата на орлетата с 1:0 срещу „Монтана“ в 6-точковия мач на замесените отбори в битката за оцеляване в елита, при това постигната с желания от всички дух и непримирима борба до последния съдийски сигнал.

Водещите ултраси, които бяха заели места на баира зад оградата на стадиона в знак на протест срещу соленото наказание на любимия клуб след екшъна с общинския съветник Кирил Ваклинов, огласиха мача от самото му начало с призиви за оставката на наставника Стефан Генов. Към недоволството им се присъединиха и част от редовите зрители на трибуните, гнева им отприщи решението на старшията да извади в 72-та мин. един от най-добрите на терена Ндуе Муеци.

Обяснението на Генов след срещата бе, че е прибягнал до смяната на албанеца заради потенциалния риск да получи втори жълт картон и да бъде изгонен. В интерес на истината нападателят не спря да репликира рефера Ангел Баялцалиев и нямаше гаранции, че съдийското търпение ще трае до края. Не съм тъпанар да не ми влияят призивите за оставка, макар да идват от малка група запалянковци. Трябва да си паднал от Марс, за да не видиш, че си поръчан. Сигурен съм, че атаката срещу мен е режисирана, коментира пловдивският спец, но така и не посочи кой е постановчикът. Неговите избраници изстрадаха успеха, дошъл след прострелен шут между куп от бранители на Стилян Николов в 47-та мин.

Впоследствие голмайсторът прибра бутилката с ритуалното шампанско за играч на срещата. Със солидни аргументи за приза бяха и Муеци, и капитанът Александър Башлиев, и Орлин Старокин. Две нелепи грешки на младежкия национал Красимир Костов накараха домакинските привърженици да изтръпнат на два пъти, също толкова бяха невероятните пропуски на Даниел Младенов, лишили зелено-белите от комфортна преднина далеч преди изтичане на 90-те минути.

Съпротивителните сили на гостите попривършиха в 65-та мин., когато арбитърът прати преждевременно под душа Антон Полюткин, а кариоката Маркиньос го замести в центъра на отбраната. Орлетата вече имат актив от 10 т. и 7:10 голова разлика, преди година след 8-ия кръг съотношението бе 3 т. и 1:10.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP