Скандал се вихри между кмета на Кочериново Иван Минков и бизнесмена Румен Калайджиев заради общинския стадион

16 Юли 2019 | 09:50
3 коментара
Общество

Благоевградският бизнесмен Румен Калайджиев сам е поискал да прекрати договора за наем на стадиона в Кочериново. Това е станало с едномесечно предизвестие миналата година, като всички дължими суми за наем са изплатени. 
“Аз съм бил напълно коректен, стадионът се поддържаше, имаше напоителна система”, заяви Румен Калайджиев по повод твърдението на кмета на общината Иван Минков, че договорът е прекратен заради неизпълнени клаузи.

Изявлението си градоначалникът направи непреднамерено, а в задочния спор с екскмета Костадин Катин, изнесъл на светло проблема със стадиона. Оказа се, че спортното съоръжение за стотици хиляди лева от месеци е заключено, трибуните са обрасли с магарешки бодили, а пистата заличена.

 За повече яснота отново потърсихме кмета Иван Минков с молба да огласи параметрите в договора за стадиона. Ето какво ни обясниха служители в правния отдел: “Договорът за наем между сдружение “Езерец – 2012″ на Румен Калайджиев и община Кочериново е бил сключен на 8 август 2012 г. за 10-годишен период с месечна цена от 265 лв. Съгласно чл. 8 от договора наемателят е длъжен да осигури стадиона за общоградски спортни, културно-масови прояви, както и пистата за ползване. Като дните за това се уточняват предварително. В края на август 2018 г. е отправена покана до Румен Калайджиев за среща в община Кочериново, на която да се обсъди график за ползване на стадиона и пистата до края на годината. Той обаче не е дошъл на срещата, а на 5 септември е изпратил уведомително писмо, че прекратява договора с общината”.

 Румен Калайджиев съди община Кочериново и заради предсрочно прекратения договор за стадиона в село Мурсалево, което се наложи заради изграждането на АМ “Струма”. На първа инстанция той е спечелил делото за 30 000 лв., но от общината го обжалват пред Въззивния съд. в.Струма

Добавени коментари

еееееееееееее публикува:
16 Юли 2019 | 15:38
има има, будали колко искш срещу 20 лева..........
избирател публикува:
16 Юли 2019 | 11:16
Убавец си ти АНДРЕШКО , е нема вече будали да те избират за общински съветник ?
ееее то се знае публикува:
16 Юли 2019 | 09:58
около езерецо е само скандали и мърсотии

Добавете Вашия коментар

TOP