Сюрпризират с три акта фирмата на Андон Балтаджиев, недопуснал трудови инсепктори на проверка

25 Април 2018 | 12:09
0 коментара
Общество

3 акта ще бъдат съставени на фирмата, недопуснала инспектори, станали обект на агресия в Гоце Делчев. 

Шефът на Инспекцията по труда Славянка Симитчийска разкри подробности от проверката. 

„Става въпрос за строеж на автосервиз и офиси. Твърденията на Андон Балтаджиев, че това е частен имот и там си бърка бетона, са неоснователни. Възложител на обекта е юридическо лице, това лице е и строител на обекта. Всички работещи трябва  да имат трудови договори. Проверката е била в края на март, а на 14 април са регистрирани  7 трудови договора.

Строителят ще бъде глобен от 1500 до 15 000 лева за нарушения на Закона за безопасни условия на труд. Оказва се, че Балтаджиев няма нищо общо нито с възложителя, нито със строителя. Подадена е жалба в прокуратурата срещу него от Инспекцията по труда и от инспекторите. Много добре инспекторите са видели, че там се извършва трудова дейност,  но бяха изгонени от Балтаджиев и те не можаха да си свършат работата, категорична е Симитчийска.

Припомняме, че в края на март трудови инспектори от Благоевград бяха обект на агресия по време на проверка. Те бяха заплашени от Андон Балтаджиев. Той не ги допуснал да проверят строителен обект, където са работили около 10 работници.

Инспекторите са решили да посетят обекта, след като при посещение на други предприятия в района проверяващи са видели около 10 строителни работници. Работниците поставяли втора плоча без лични предпазни средства и се подготвяли да изливат бетон. Обектът не бил обособен по надлежния ред с информационна табела.

Заради агресията на проверявания Балтаджиев инспекторите са потърсили съдействие от полицията.

Балтаджиев разпространи клип,  в който казва, че инспекторите му оказват тормоз и рекет в частен имот.
Според нормативната база при липса на съдействие глобата е 20 000 лв.

Добавете Вашия коментар

TOP