Синът на гимназиалната шефка в Благоевград Д. Иванова - Симеон заведе пред олтара годеницата си Катерина, година след като й поиска ръката пред двореца на кралицата във Виена

26 Септември 2017 | 08:35
0 коментара
Хайлайф

Директорът на Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост в Благоевград Димитрина Иванова и съпругът й Милен Иванов, началник район „Пътна служба“ – Благоевград станаха свекър и свекърва.

Първородният им син Симеон се врече на годеницата си Катерина пред 120 гости и официалните свидетели Атанас Стоев и приятелката му Петя.
Преди година младоженецът изненадал любимата си с годежен пръстен във Виена. Тя била там за месец да организира международна конференция на неправителствената организация, към която работи. Симеон, който е инженер в дирекция „Управление и анализ на трафика в София“ в столична община, и Атанас, син на кумовете на родителите му София и Владимир Стоеви, инженер-еколог в златната мина в Челопеч, се възползвали от възможността да й гостуват за седмица. Подготвен с годежен пръстен от България, Симеон поискал ръката на Катерина пред двореца на кралицата.

Свекърът и свекървата, както и сватовете им Мария и Стелян Стаменови, тя – съдия по вписванията във Велико Търново, а той – инженер във военния завод в Лясковец, не се противили на желанието на децата си роднините на сватбата да се ограничат до най-близките, повечето гости да са приятелите, с които общуват. Само заради венчавката на брат си от Холандия, където следва софтуерно инженерство, се прибра Радослав, по-малкият син на Иванови, който пое ролята на сватбения знаменосец, като понесе фуруглицата. Щастлив заради брат си, той дръпна прочувствено слово, в което пред всички му призна вярата и доверието в напътствията и примера, които му дава, и като пожела на младоженците много любов, им подари за спомен албум, в който да кътат най- красивите си мигове.
Още в първите мигове на семейния си живот, докато подписваха брачното свидетелство, Симеон и Катерина демонстрираха желанието си да са толерантни един към друг и да не се борят за надмощие, като никой не пожела да настъпи партньора си.

Вместо букети двамата влюбени бяха поканили всички сватбари да направят дарение в специално поставена кутия за благоевградско семейство незрящи, от която вчера сутринта преброиха 400 лв.
Сватбената вечеря в ресторанта на парк хотел „Бачиново“ продължи и на следващия ден с градинско парти в двора на къщата на Димитрина и Милен Иванови в симитлийското село Черниче.

На трапезата кумът сложи спечеленото с надиграване на сватбата прасенце и дъхава погача, а младоженците се приготвиха за 3-дневно усамотение и пълен релакс във Велинград, вместо сватбено пътешествие заради честите и продължителни командировки и на двамата из страната и в чужбина.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP