„Синята зона“ в Благоевград остава и при снеговалеж

14 Януари 2021 | 10:41
0 коментара
Общество

„Синя зона“ в Благоевград няма да се отменя при снеговалеж, освен ако ситуацията не стане извънредно тежка. Това съобщиха от Общинска администрация в отговор на въпроси на читатели на вестник „Струма“, свързани с предупреждения за очаквани обилни валежи и мерките, които ще се предприемат при влошаване на метеорологичните условия.

От кметството посочиха, че общинските служби са подготвени да се справят с почистването на пътните артерии при очакваната промяна на времето и на този етап няма причина за отмяна на „синя зона”.

Както „Струма” писа, във вторник в края на работния ден в сайта на община Благоевград излезе съобщение, че превозните средства, паркирани неправилно, ще бъдат репатрирани, за да не се пречи на снегопочистващите машини при очаквания снеговалеж на 14 януари. Такива мерки, според съобщението, ще се вземат и за паркираните на тротоарите автомобили, въпреки че тротоарите се почистват не от общината, а от собствениците на жилищата и на търговските обекти.

В отговор на питане дали ще се репатрират автомобилите, качени на тротоарите , за да не пречат на движението по пътното платно, от общината бяха категорични, че неправилно паркираните автомобили ще бъдат репатрирани не само при снеговалеж, а при всяко констатирано нарушение на Закона за движение по пътищата, който в чл. 94 указва, че се допуска спиране и паркиране на тротоар само ако откъм страната на сградите остава минимум 1,5 метра за преминаващи пешеходци. Автомобилите на нарушителите ще бъдат репатрирани и собствениците ще бъдат санкционирани по определени от Общински съвет глоби в размер на 40 лв. за репатриране и по 3 лв. за всеки час наказателен паркинг, напомниха от кметството.

Добавете Вашия коментар

TOP