Симитличанин обвинен, че откраднал пари от роднини излиза на свобода срещу 1000 лв гаранция

21 Август 2016 | 15:40
0 коментара
Криминално
Симитличанин обвинен, че откраднал пари от роднини излиза на свобода срещу 1000 лв гаранция

Криминалнопроявен от Симитли, обвинен, че откраднал пари от роднини, бе пуснат под парична гаранция от 1000 лв. след няколко месеца в ареста.

35-годишният Иван Илиев станал основен заподозрян, че задигнал от скрина на стринка си пари и бижута, които били събрани от сватбата на сина й. Жената намерила празна кутията за бижута, в която държала сребърните си обици и синджирче и около 2000 лв.

В хода на разследването за кражбата бил обвинен братовчедът, който имал предишни осъждания и проблеми с алкохола, и му била наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“. 3 месеца по-късно защитата на Иван Илиев прави искане за изменение на мярката в по-лека, като основният аргумент е, че обвинението е разколебано. Районният съдия Мирослава Йорданова отказва, но при последвалото обжалване в Окръжен съд - Благоевград ситуацията се промени. Адвокат Маркова отново изтъкна, че обвинението се гради на показанията на пострадалите, като в същото време е установено, че в къщата живеят доста хора, които имат ключ от нея. По думите й чичо на Иван Илиев изразил готовност да го вземе в дома си и да се грижи за него.

Защитата поиска „домашен арест“ или „подписка“, тъй като обвиняемият е безработен и няма никакви средства за парична гаранция. След съвещанието на тримата окръжни магистрати думата взе докладчикът по делото съдия Иво Харамлийски, за да обяви решението им. Той заяви, че по случая има тотално бездействие от страна на разследващия полицай, въпреки указанията на наблюдаващия прокурор. От месец юни не били събирани никакви доказателства и единственото нещо, което е направил разследващият, е да поиска удължаване на срока по досъдебното производство.

„Според настоящия съдебен състав обвинението е разколебано и подобно бездействие не може да се толерира”, заяви съдия Иво Харамлийски и определи парична гаранция 1000 лв. на обвиняемия.

Иван Илиев ще излезе от ареста, след като преведе сумата по сметката на полицията. Проблемът е, че той е безработен и няма пари, което означава, че ако не намери сумата, ще остане в следствената килия.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP