Силна музика и безсънни нощи в ромските квартали на Петрич

16 Октомври 2018 | 11:44
0 коментара
Общество

Служители на звено „Обществен ред и сигурност” в община Петрич и полицаи извършват проверки в ромските квартали на града за спазването на Наредба №1 на общинския съвет.

С нея се забранява вдигането на шум и нарушаването на спокойствието на гражданите. Преди няколко дни бяха проверени над 40 адреса по получени сигнали в кметството за нарушаванета на Наредба №1.

Силната музика е забранена през летните месеци след 23,00 часа, а през зимните месеци уредбите трябва да се спрат в 22,00 часа.

В община Петрич постъпват оплаквания не само от хора, които живеят близо до ромските квартали, но и от жители на самите квартали. Те също негодуват от липсата на тишина в регламентираните с общинската Наредба чесове.

Не е тайна, че в ромските махали се организират почти ежедневно тържества, при които с музикални уредби и високи децибели се нарушава спокойствието на гражданите. Затова масовите проверки ще продължат. Те ще се извършват съвместно от полицаи и общински служители.

Ще се проверяват не само ромските квартали, но и заведенията на територията на южния град. Вече са съставени 40 предписания, както и четири акта. Санкциите по Наредба № 1 са от 20 до 200 лв. за физически лица и от 50 до 500 лв. за юридически лица.

Добавете Вашия коментар

TOP