Шестокласник и четвъртокласник от Благоевград и Кресна пострадаха при нелепи инциденти в училище

09 Март 2018 | 17:35
0 коментара
Общество

Шестокласник от Х“ ОУ – Благоевград се озова в ортопедичното отделение на МБАЛ в града, след като сериозно нарани крака си на метални шипове на оградата в училищния двор, по време на час по физическо.

Инцидентът се случил в края на часа по физическо възпитание и спорт, когато учителят събирал топките. По същото време една от топките останала на по-високо място и ученикът се качил да я вземе. При слизането кракът му се подхлъзнал и се наранил на оградата.

На пострадалото дете е оказана първа помощ в спешно отделение и е настанено за лечение в ортопедия на МБАЛ – Благоевград. По думите на медиците, състоянието на момчето е стабилно, няма засегнати големи кръвоносни съдове, но остава за лечение под активно наблюдение в ортопедия.

Четвъртокласник от Кресна пък е с наранена глава, след като е блъснат от свой съученик.

При падането назад ударил силно главата и гръбнака си. Незабавно на място му е оказана първа помощ от екип на Спешен център – Кресна. На пострадалото момче, което се оплаквало от силни болки във врата, е поставена яка за обездвижване, уведомени са близките му и е транспортирано до благоевградската болница. При направените изследвания тежки травми не са установени.

Добавете Вашия коментар

TOP