Шампиони в носии разпънаха най-големия трибагреник на роженските поляни (видео)

19 Юли 2019 | 08:47
0 коментара
Общество

Олимпийската шампионка по биатлон Екатерина Дафовска, носителят на световната купа по сноуборд Радослав Янков, боксьорът Тервел Пулев, автомобилният пилот Крум Дончев, състезателката по борба Елица Янкова се включиха в разпъването на огромния трибагреник на Роженските поляни в Родопите. Помагаха им още много хора, дошли специално за събитието, предаде кореспондентът на БГНЕС от Смолян.

 

 

Флагът е един от символите на Националния събор на народното творчество и е ушит специално във фабрика в Първомай. Трибагреникът заема около 7000 квадратни метра площ.

Като голяма чест да участва в разпъването на големия трибагреник на родопските поляни определи най-успялата ни българска биатлонистка.

Цял живот сме се борили да защитаваме българския флаг, добави Крум Дончев.

В България не липсват пари, липсва организация. Националният трибагреник може да ни обедини. Когато българите сме единни, тогава България ще е добре, заяви от своя страна и боксьорът Тервел Пулев.

Роженският събор ще бъде открит в петък от президента Румен Радев. Началото ще бъде дадено от 200 гайдари и легендарната Валя Балканска. Над 3500 ще са участниците от всички краища на страната. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP