Семейна фирма с капитал 20 лв. и съдружник от Ботевград ще ремонтират 20-те автомобила на община Благоевград срещу 125 000 лв.

27 Юли 2020 | 17:58
1 коментара
Общество

58-годишната Стоянка Стефанова, двете й деца Кирил и Величка, и Маргарит Тотов от Ботевград ще се грижат за автомобилния парк на общинската администрация в Благоевград и колите на останалите общински звена.

Фирмата на Стоянови „Метро КТВ“ ООД, регистрирана през 2015 г. с капитал от 20 лв., и на съдружника им „Рик кар транс“ ЕООД бе предпочетена през следващата година да извършва комплексна услуга по техническо обслужване, ремонт, годишни технически прегледи, периодични технически прегледи и заверки на пътни листове на леките и товарни моторни превозни средства, заведени в баланса на община Благоевград и второстепенните й звена. Колите са 20 и сред тях има дори форд, производство 1988 г., което принадлежи на заведенията за социални услуги, а другият антирекордьор е шкода на „Спортни имоти“ на 22 г. Най-новата кола в общинския автопарк е произведена преди 7 г. и се води в активите на Оперативна програма “Добро управление”.

Втори в надпреварата кой ще ремонтира и репатрира закъсалите автомобили на общината остана „Сам обединение“, включващо „Специализиран автосервиз Мастерверк Благоевград“ ООД на Кирил Златков, което е с впечатляващия капитал от 2,444 млн. лв., и регистрираната като фирма с основна дейност лаборатории за биомедицински изследвания „Техногруп 6“ ООД, в която съдружници са Александър Петров, Красимир Владимиров, Емил Георгиев, Красен Кадийски, Илко Илчев и Красимир Ангелов.

Фирмата на сем. Стефанови спечели обществената поръчка с оферта да ремонтира авариралите общински коли за 10 или 3 дни в зависимост от това дали ще влага резервни части в тях, или не, както и с дадена гаранция за ремонта от  12 месеца. Опонентите им предложиха съответно 13 и 3 дни, и 6-месечна гаранция.

Без изпълнител и договор обаче остана втората обособена позиция в поръчката, чиято обща прогнозна стойност е 250 000 лв. без ДДС. Тя е за същата услуга, но по отношение на 11-те автобуса на общината. Поръчката, която е за половината от отпуснатата сума – 125 000 лв. без ДДС, бе прекратена, след като се оказа, че единственият участник „Пътнически превози“ ООД с управител Петър Демерджиев не притежава разрешително за извършване на годишни технически прегледи. По закон същото може да бъде издадено само от министъра на транспорта или нарочно упълномощено от него лице. Благоевградското дружество, което доскоро изпълняваше целия вътрешен и извънградски транспорт в областния център на Пиринско, се опитало да представи такова разрешително от името на подизпълнителя си ЕТ „Гарант-Таня Янкова“, но комисията не го прие.в.Струма

Добавени коментари

qsnoooooooo публикува:
27 Юли 2020 | 20:29
qsno serviza na kraso stefanof fiat serviz qsno to marusiq na kmeta jena mu e vseki den na kafe na kraso v zavedenieto do stroitelniq tehnikum. qsno e vsi4koima dalavera i spregledite

Добавете Вашия коментар

TOP