Сбогувахме се с Димитър Цонев с аплодисменти и поглед към небето

28 Август 2016 | 08:25
0 коментара
Общество
Сбогувахме се с Димитър Цонев с аплодисменти и поглед към небето

Близки, приятели и почитатели на Димитър Цонев се стекоха днес към храма „Св. Седмочисленици“ в столицата, за да си  вземат последно сбогом с телевизионната легенда. По заръка на семейството му хората не носеха цветя, а отдадоха почит на журналиста, като устремиха погледите си към небето. Там, където ще живее вечно неговия дух.

Сред опечалените бяха бившият премиер Симеон Сакскобургготски, левите лидери Корнелия Нинова, Сергей Станишев, Мая Манолова и Ангел Найденов, Огнян Герджиков. За последна среща с един от най-добрите си приятели и колеги дойде специално и тв шефката Вяра Анкова, която през сълзи призна, че Цонев е щял да бъде чудесен директор на БНТ.

Телевизията, която той обичаше толкова много – БНТ излезе днес с траурно студио и със запалена свещичка в негова памет. Пред камерите на медията десетки общественици, политици и негови колеги споделиха с какво ще запомнят Димитър Цонев.

Припомняме, че телевизионният водещ почина на 23 август, след като не можа да се възстанови от тежкия инсулт, който получи на връщне от почивка в Евксиноград със семейството си.

Добавете Вашия коментар

TOP