Сашо Боксьора осигури годишни стипендии за дупнишките гладиатори братя Джорджеви

31 Юли 2020 | 20:47
0 коментара
Общество

Човек от най-близкото обкръжение на голямата ни звезда в професионалния бокс Кубрат Пулев осигури годишни стипендии за дупнишките братя Митко и Александър Джорджеви. Двамата най-прогресиращи състезатели в олимпийската версия на таекуон-до получиха финансово рамо от своя съгражданин Александър Кацов, по-известен като Сашо Боксьора.

„Бил съм спортист и знам колко е трудно. Особено в индивидуалните спортове е тежко да се самоиздържаш и това е причината страната ни да загуби десетки таланти. Момчета като Митко и Сашо разнасят славата на нашия град и на България по света. Затова реших да им помогна, за да не мислят за друго, а само как да повишат нивото си и да постигат още по-големи успехи“, коментира Кацов, който може да бъде видян в ъгъла на ринга при всеки бой на Кубрат и неговия брат Тервел. Той влезе в новините на всички световни агенции в началото на месец май 2016 г., когато запокити пластмасова бутилка в главата на страшилището Дерек Чисора на кантара преди двубоя му с Кобрата в Хамбург.

„Не сме очаквали такъв жест. Това ще ни стимулира да тренираме с удвоени усилия и да носим медали от най-престижните състезания на планетата. Дано повече бизнесмени да последват примера на господин Кацов и да се обърнат с лице към спортните таланти на Дупница“, каза Ал. Джорджев.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP