Санданското село Ново Ходжово 5 дни без вода

15 Януари 2018 | 19:37
0 коментара
Общество

Санданското село Ново Ходжово 5 дни вече е без вода, сигнализираха вчера жители на селото. Аварията на водопровода е от сряда, хората са останали без капка вода по домовете си. Въпреки че текат ремонтни дейности по отстраняване на пукнатите тръби в главния водопровод, жителите на селото негодуват, тъй като проблемът е системен.
Александра Нелева, която е майка на две деца, на 1 и 3 г., възмутена коментира вчера: „Готова съм да напусна селото само поради тази причина, че зима и лято по седмица-две оставаме без капка вода. В кой век живеем, за да не можем заради липса на вода дори битовите си нужди да посрещаме!“, гневи се младата жена.
„От водното дружество всеки ден ни лъжат, че ще пуснат водата, а все още нямаме. Като не пропускат да ни кажат, че не сме били само ние с проблем, затова се бавят с отстраняването на аварията. До петък обещаха, че вода ще има, но ето, неделя е, а още нямаме вода, вече 5 дни от миналата сряда. Доколкото разбрах, тези тръби, които често се пукат, са били от 1968 г., но никой не предприема нищо, за да се избегне тази мизерия“, каза Ал. Нелева.
Потърсихме за коментар и кметицата на селото Величка Шумантова, която потвърди за системния проблем с водата на жителите на село Ново Ходжово. Ядосана, вчера В. Шумантова се оплака: „Хората ежедневно негодуват от този проблем, дори обвиняват мен, че нищо не правя по проблема, което много ме огорчи. Няма ден да не звъня по няколко пъти на техниците от УВЕКС – Сандански, които дори започнаха да си изключват телефоните. Та нали и аз живея в това село, и моята мивка прелива от неизмита посуда, камари дрехи чакат за пране, така в момента сме във всяко едно домакинство в селото.
Ядосвам се, че не се вземат сериозни мерки, този проблем е от години в селото. Добре че има една чешма, която ползва вода от водопровода на с. Кулата, благодарение на нея можем поне с вода за пиене да се снабдим. Хората в селото са предимно възрастни, с минимални пенсии. Няма как да ги караш да си купуват минерална вода от магазина. Дано от община Сандански наистина да вземат сериозни мерки и да решат проблема, че селото има крещяща нужда от нов водопровод“.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP