Сандански в очакване на фестивала на традиционните занаяти

19 Юни 2018 | 17:02
0 коментара
Култура

На 23 и 24 юни град Мелник и град Сандански ще се превърнат в средище и сцена на живата история, позабравените бит и традиции и неповторимия български фолклор.

В град Мелник ще се проведе фестивала „Мелнишки дни на възрожденската култура“. Местни майстори занаятчий и гости от страната ще представят техники за изработване на мелнишка керамика, дърворезба, стъклопис, иконопис, а формации за автентичен фолклор ще дадат нов живот на забравени български обичаи и ще открехнат тайните на бабината ракла в обредни песни и цветна изложба от тъкани и пъстри носии.

Фестивалът „Мелнишки дни на възрожденската култура“ ще се проведе за втора поредна година в гр. Мелник, община Сандански. Организатори и домакини са Община Сандански, Исторически музей – Мелник и Народно читалище „Емануил Васкидович – 1885“ – гр. Мелник.

Град Сандански отново ще бъде домакин на Фолклорния танцов фестивал „Хоро край Пирина“ за деца и любители , който ще се проведе на 23 и 24 юни 2018г. в  Летен театър, гр. Сандански. Фестивалът се организира от Танцови школи „Македонци“ с подкрепата на община Сандански.

Финалистите ще бъдат наградени на 24 юни /неделя/ в град Мелник, където Теди Еротеева ще закрие официално танцовия фестивал.

Добавете Вашия коментар

TOP