Сандански полицаи в нощен екшън с шофьор от Ново Делчево, вижте потресаващия разказ на потърпевшия Кр. Илиев

11 Януари 2019 | 15:29
0 коментара
Общество

„Полицай от РУ в Сандански ме вкараха за два часа в ареста посред нощ, защото отказах да подпиша акт за нарушение, което не съм извършил”, заяви Красимир Илиев от санданското село Ново Делчево и поиска думата във вестник „Струма”, за да разкаже за премеждията си.

„Беше малко преди полунощ на 9 януари. Бяха минали около 4-5 минути, откакто бях излязъл да пуша пред дома си, когато пред мен спря полицейски автомобил. От колата слязоха двама полицаи, представиха се – Николай Парахулев и Димитър Станоев. Заявиха ми, че колата, фолксвагенът на брат ми, който беше паркиран пред къщата, е засечена от камерите в селото в нарушение и попитаха чия е, аз казах на брат ми и попитах какво е нарушението. Започнаха да се заяждат с мен, свалиха номерата на фолксвагена. Поискаха да ме тестват за алкохол и наркотици. Отказах, за което ми беше съставен акт, който отказах да подпиша, защото написаха, че са ме спрели, установили са, че управлявам като неправоспособен и съм отказал да бъда тестван. Заради отказа да подпиша акта бях отведен в полицейското управление, където ми бе издадена заповед за задържане за 24 часа. Заповедта бе издадена в 0.50 часа на 10 януари. На няколко пъти попитах дежурните полицай какво е нарушението, заснето на камерата на патрулния автомобил. Не получих отговор. Заявих отново на  полицаите, че колата е на брат ми, заключена е, а аз нямам ключове. Обясних им, че съм си бил у дома с приятелката ми, която стана свидетел на всичко това, и че не знам кога и къде брат ми е бил с автомобила си. Но всичко това без резултат. Към 03.00 часа бях пуснат от полицейското управление. Не ми бе дадена възможност да напиша възражение на акта, който ми бе съставен. Същият не е в мен, аз имам само една заповед за задържане, в която е записано, че по време на обиска в джоба на якето ми е намерен само мобилен телефон.

Брат ми Емил видя на сутринта, тръгвайки на работа, че номерата на колата му са свалени. Той работи като охрана в село Поленица. И отиде с такси. И аз имам кола, но е нов внос и не е регистрирана още. Аз съм неправоспособен като водач на МПС заради отнети точки за нарушения по Закона за движение по пътищата преди години. Предстои ми да се явя на изпит по кормуване и листовки. Психотеста го изкарах”, разказа Красимир Илиев и добави: „Ще търся правата си по съдебен път. Няма да оставя нещата така. Полицаите Николай Парахулев и Димитър Станоев превишиха правата си със задържането ми в ареста. Бях подложен на стрес и психически тормоз, и то за нарушение само по съмнение, без да са налице доказателства. А брат ми Емил ще заведе дело за самоуправство за свалените номера”, категоричен бе Красимир Илиев.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP