С подаръци на екипи, топки и маратонки се купуват гласове в общините Банско и Разлог

24 Септември 2014 | 23:19
9 коментара
Криминално

Във връзка със подаден сигнал на редакционната поща на Pirinsko.com, разследващ журналист направи сензационни разкрития за купуване на гласове в Банско и Разлог.

Според източник на Pirinsko.com общинският председател на ПП "България без цензура" в община Разлог - Никола Жегов е манипулирал под различна форма изборния резултат за Европарламентарните избори в община Разлог.

По думите на източник на Pirinsko.com, 20 дни преди евроизборите; лидерът на ББЦ в Разлог Никола Жегов е събрал около 10-ма играча на футболния отбор на село Бачево в заведение "Камъните" в центъра на селото, където почерпил компанията щедро и оставил на масата 300 лева, като капаро за закупуване на спортни екипи; а в замяна е уговорено отбора да осигури гласове за ПП "България без цензура" в с.Бачево.

Pirinsko.com се свърза с един от футболистите присъствал на срещата, който потвърди и разказа подробно за уговорката между футболистите и лидерът на ББЦ в Разлог Никола Жегов.

"Резултата на партията на Бареков в село Бачево е благодарение на нас футболистите. Вярно е, че имаше среща в заведение "Камъните" с Жеговия и още две момчета от Разлог. Почерпи ни и плати сметката от сумата около 120 лева. Разговаряхме за изборите и той ни попита от какво имаме нужда, за да ни помогне, а в замяна ние да гласуваме. В разговора се разбрахме да гласуваме за ББЦ, а Жеговия обеща да закупи екипи(анцузи)и остави на масата 300 лева капаро пред всички присъстващи, които взех в себе си. Разбрахме се той да поръча екипите за отбора и да ги плати. След няколко дни Жеговия ми се обади и ми каза, че се срещал с П.Мицански от Сандански, който му казал скъпа цена за екипите, но имал резервен вариант и поръчал екипите чрез кмета на община Симитли-Поли. Каза ми, че екипите струват около 700 лева и си потърси 300-та лева които бяха оставени при мен като капаро, за да ги доплати. Не зная точната цена на екипите,те бяха приготвени и оставени в офиса на партията в Разлог, от където ги взехме. Имаше и други обещания, че ако свършим работа ще ни оправи и стадиона, но знаем, че за това трябват много пари. Въпреки всичко ние си свършихме работата, гласувахме за неговата партия", разказа Ангел Керанов, който показа и списъка на футболистите по който са поръчвани екипите и каза, че очаква топки.

 Освен в село Бачево Никола Жегов е спонсорирал и трите сурвакарски групи в разложкото село Елешница преди Евроизборите, на които е дал по 300 лева на група за празника на Елешница-Великден, като уговорката е била подобна, както в село Бачево, взимат пари, а в замяна да гласуват за ББЦ.

Pirinsko.com потърси за коментар кметът на село Елешница Сашо Мицин, който потвърди, че има дадени пари на организаторите на групите от партията на Бареков, но подробности дали има уговорки за гласуване и колко пари са точно дадени не знае, защото не е присъствал на срещата, като в последствие информацията е потвърдена от ръководителите на кукерските групи.

Търговията с гласове не подмина и Ромската махала в Разлог. Никола Жегов направи импровизирано конно състезание в кв. „Изток” на гр. Разлог. Състезанието от Жегов бе организирано в деня, когато в центъра на Разлог се проведе и фестивалът „1000 носии на едно място”, който се организира от сдружение „Дестинация Разлог” по проект „Разгледай, чуй и опитай Разлог!” Мероприятието събра едва 100 души публика. Всички участници получиха парични награди, които бяха приготвени в пликове и връчени лично от председателят Никола Жегов. След края на състезанието всички получили плик в ръка декларираха своята подкрепа на Евроизборите.

Според източник на Pirinsko.com, причината ПП "България без цензура" да направи добър резултат на изборите за евродепутати на 25.05.2014г., в община Разлог е купуването на гласове под формата на подаръци. 1878 души дадоха своя глас за ББЦ, която взе второто място с над 25% от гласовете в общината при избирателна активност (около 40%).

По повод сензационните разкрития за купуване на гласове в община Разлог, Pirinsko.com потърси за коментар Светлин Танчев, заместник председателят на ПП ”България без цензура” и водач на кандидат-депутатската листа на ББЦ в 1 МИР-Благоевград.

"Чувал съм, че нашият лидер е бил замесен в някакви истории, но не мога да коментирам, защото не съм запознат с подробности за "купуване на гласове", освен това аз не одобрявам подобна кампания", каза Светлин Танчев. На въпросът запознат ли е, че общинският председател на ПП "България без цензура" в Разлог - Никола Жегов е заплашвал журналист от местна медия?

Той отговори по следния начин: "Призовавам всеки, който е заплашен по подобен начин незабавно да информира органите на реда. Вчера бях в град Разлог, но не се видяхме с общинският председател и не можахме да разговаряме и обсъдим как върви кампанията".

Любопитното в случая е, че в Ромската махала в Банско се търгуват гласове с маратонки, дни преди парламентарните избори на 5-ти октомври.

По думите на източник в махалата са раздадени само по една лява маратонка от чифта, а следващата дясна ще се предостави след като излязат гласовете на изборите. По неофициална информация маратонките са предоставени от лява политическа формация, за която Pirinsko.com очаква повече информация и ще информира своите читатели.

Добавени коментари

aivan публикува:
27 Септември 2014 | 22:00
nishto ne kazvate za zaplaxite nad raboteshite v obshtina razlog i svyrzani s neq ucherjdeniq,a kaza nekoi a... se pochva presldvane zaplaxi,gonene ot rabota ...da se pikam na demokraciqta pri komunata si beshe po dobre ,kradqxa opredeleni a sega i sulio i pulio namazaxa filiite na debelo
Дане публикува:
25 Септември 2014 | 19:59
НОВИНА ЗА ПИРИНСКО ЖЕГОВИЯ Е НАПУСНАЛ ББЦ ОТИВА В АТАКА ЗА ПОВЕЧЕ ДЕНГИИИИИ.
пене публикува:
25 Септември 2014 | 19:48
мангалите му викат на кольо 1 април защото много лаже убав е фного благ е сиромахо даже викаа дека татарски му е кажал да манува от цензората.
DUNKIN публикува:
25 Септември 2014 | 19:43
ALO PIRINSKO Z6TO NE PI6ETE ZA KOZLETO MITKO ZAHARIEV AKO JEGOVIQ E KUPUVAL GLASOVE TAVA OZNA4AVA 4E I ZAHARIEV E BIL DO NEGO.
Баня публикува:
25 Септември 2014 | 08:33
И сестраму е за полицията попитайте хората в село Баня на колко хора са давани и обещавани пари
кно публикува:
25 Септември 2014 | 01:13
къде е полицията и прокуратурата???????? скапа проклета държава !!!!!!!!!
debelia публикува:
25 Септември 2014 | 00:26
toq jegov nema takava kurva kato nego dasmu eba putkata mai4ina i lainovoza da pusne jenamu na izborite da se ebe pa togava nekoi moje i da glasuvat deba i palq4oto smehen deba kurva mizerna e ta svinq bezformena
Тумбев публикува:
24 Септември 2014 | 23:43
Хахахаха тези пак са взели нещо брей. Попитайте ловната дружинка как жеговия излъга да гласуват с обещание да им даде 2 кубика ламперия за перде.
Д.Георгиев публикува:
24 Септември 2014 | 23:40
Прокуратурата да се самосезира и да арестува този човек, за да не продължава да злодейства и на тези предстоящи избори!!!!

Добавете Вашия коментар

TOP