С автошествие и скандирания благоевградчани се сбогуваха с археологическите разкопки край село Покровник

20 Юли 2018 | 07:36
7 коментара
Общество

С автошествие и скандирания: "Не даваме Скаптопара" благоевградчани се сбогуваха с археологическите разкопки край село Покровник, през които трябва да премине АМ "Струма".

В 17 часа вчера около 50-ина се събраха на паркинга пред университета, след което с автошествие от 20-ина автомобила финишираха край разкопките. Изкачиха се до тях и хванати за ръце направиха жива верига.

Според организатора инж. Калин Анастасов вчерашното шествие бе обявено като траурно и сбогуване с откритата според тях древна Скаптопара, тъй като има индикации, че след приключването на проучванията утре, разкопките ще бъдат зарити от булдозерите.

„Съгласно договора, който има АПИ с НАИМ към БАН, на 20 юли обектът трябва да се предаде и веднага след това строителите влизат”, каза инж. Анастасов. И според него след като никой не е казал официално каква ще бъде съдбата на разкопките, нещата са ясни. И за това ще бъде виновна АПИ, а и археолозите от института към БАН.

Преди шествието протестиращите бяха уведомени, че няма разрешение за протест и да спазват закона.

„Камъните могат да се местят, историята-не”, каза Венцислав Кавазов. Той предложи всеки да вземе един камък и да ги струпат пред общината. „И без това там всичко е разкопано”, допълни Кавазов. /БГНЕС

 

Добавени коментари

РАДи публикува:
20 Юли 2018 | 16:31
КамБитоВ в ЗатВорА !!!
! публикува:
20 Юли 2018 | 16:21
Пълен позор!
Боко публикува:
20 Юли 2018 | 13:37
Камбитов,стига се си крил като мишка!Няма да ти избяга гнусната сервитьорка - Шопова! Покажи се,излез пред протестиращите, направи нещо бе Заря !
бсп публикува:
20 Юли 2018 | 13:08
Долу Камбитов и Гроб!
Шопова публикува:
20 Юли 2018 | 12:06
Ай стига де,нали ви направихме пеещо гробище,чадърчета да ви е шаренко,шатрички да ви е сянка,пускаме ви музика в центъра та да ви е весело,заря ви правим .....и вие пак ревете.Няма угодия......Даже се питам,защо въобще и центъра ви правим, като не заслужавате
Възмутен публикува:
20 Юли 2018 | 11:55
КАК НЕ ГО Е СРАМ КАМБИТОВ! ДА НЕ ВЗЕМА НИТО ЕДНО ОТНОШЕНИЕ,ПО НИТО ЕДИН ВЪПРОС ИЛИ ДЕЛО КЪСАЕЩИ ГРАДА НИ И НАС ГРАЖДАНИТЕ!
избирател публикува:
20 Юли 2018 | 08:24
Е,къде го Слънцето-заря?

Добавете Вашия коментар

TOP