Респект! Под звуците на песента "Боят настана" протестът в Петрич продължава с пълна сила

11 Ноември 2018 | 20:08
0 коментара
Общество

Протестът в Благоевград може и да приключи, но в Петрич той продлъжава с пълна сила, видя репортер на Pirinsko.com

Под звуците на песента "Боят настана", стотици петричани и към момента продължават да веят знамена и пеят песни с пълно гърло.

Хората нямат намерение да се отказват от исканията си за по - ниски цени на горивата и възнамеряват да останат на улицата цялата нощ.

Припомняме, че малко по - рано днес, петричани лигнаха на ж.п. линията в града и с телата си спряха движението на влаковете.

Както писахме, повече от пет часа днес главен път Е-79 беше блокиран от протестиращи срещу високите цени на горивата.

Протестиращите се събраха в 11.30 часа  пред Първи корпус на ЮЗУ „Неофит Рилски“. В 12.00 аса над 250 автомобила се включиха в мирното протестно шествие срещу социалното убийство на България.

На място имаше и мотоциклети, които предвождаха шествието. Развяваха се българските знамена и звучаха патриотични песни. В протестните действия се включиха и автомобили от Гоце Делчев и Дупница. Над 500 автомобила се включиха в протестното шествие по главен път Е-79 към полигона в района на Благоевград.  

В 13.15 часа протестиращите излязоха на главен път Е-79 в района на полигона край Благоевград и блокираха движението.

Около 14.00 часа беше блокиран и ГКПП „Кулата-Промахон“, като около 150 автомобила участваха в блокадата. По- късно протестът в Благоевград прерасна в гражданско неподчинение, органите на реда проведоха операции по възстановяване на обществения ред. За кратко беше блокирана линията при Петрич.

В 18.00 часа бе възстановено движението по главен път Е-79. Пътят беше отворен, като от органите на реда се предприеха действия по организация на движението.

Добавете Вашия коментар

TOP