Режим на водата в Първомай, шефът на ВиК - Петрич инж. И. Христов: Дъждове няма, водата е на гравитачен принцип!

19 Октомври 2018 | 23:42
2 коментара
Общество

Сигнал от жители на село Първомай получихме в редакцията си днес. В него хората изразяват притеснението си от факта, че водата в селото, която е на режим през цялото лято, продължава да бъде така и към днешна дата, съобщава Петрич News

„Водата в Първомай е на режим. Цяло лято от 10:00 ч. до 12:00 ч. и от 17:00 ч. до 20:00 ч. вода нямаме. Уведомени сме, че положението е такова заради сухото лято и го приемахме, но вече сме в средата на октомври. Затова питаме: Нормално ли е?“, пишат жителите на селото в сигнала.

Потърсихме за коментар по темата управителя на ВиК-Петрич инж. Ивайло Христов, който заяви, че водата в Първомай е на частичен режим, но по думите му, положението е такова едва от месец.

„Водата е на гравитачен принцип, помпи в Първомай няма. Очаква се от другата седмица времето да застудее и да започнат валежи, надявам се тогава положението да се нормализира и водата да достига, за да не се налага да има режим“, каза инж. Христов.

Той добави още, че част от жителите на селото използват водата не само за питейно-битови нужди, а и за поливни такива, което усложнява ситуацията.

По думите му, водата би достигала за всички и не би било нужно налагането на режим, ако използването й става само за питейно-битови цели.

Добавени коментари

B публикува:
20 Октомври 2018 | 08:37
след като е на гравитачен принцип да барнете цената малко а или народа плаща и така докато може,
Ssss публикува:
20 Октомври 2018 | 08:32
Въведете коментар...

Добавете Вашия коментар

TOP