Разследват системен побой и тормоз над 3-годишно момченце

20 Февруари 2020 | 14:13
0 коментара
Криминално

Криминалистите в Димитровград разследват причините за тежки наранявания на 3-годишно момченце, съобщиха от полицията и Апелативната прокуратура в Пловдив. 

В 19 часа в сряда полицаите са получили сигнал от лекар в Детско отделение на МБАЛ-Димитровград. Докторът съобщил, че около 10,30 часа при тях за лечение е постъпило 3-годишно дете.

Момченцето било доведено от 23-годишната си майка си за лечение след като получило гърч. При медицинския преглед е установено че, детето е недохранено, системно малтретирано и с данни за стара черепно-мозъчна травма.
Майката казала, че причина за травмите е падане на момчето по стълбите на къщата им преди няколко дни. Двамата живеят в димитровградското село Странско. Детето е преместено за лечение в пловдивската УМБАЛ "Св. Георги". Все още има опасност за живота му.

Мъжът, който приел майката и сина има още 6 деца от предишен брак. Вече е разпитанот полицията.

Малко сред инцидента с падането по стълбите детенцето си глътнало езика. Спасил го съсед, който му помогнал да възстанови дишането си. Още тогава семейството било проверено от социални работници, твърдят местни хора.

Според комшиите бащата вадел добри пари, работел при фермер на висока заплата. 

Преди време обаче жена му го изоставила и той заживял с 23- годишната жена. Мъжът вече е разпитван от полицията. Пред разследавщите той също заявил, че преди няколко дни детето е паднало по стълбите на къщата. След това пък си глътнало езика по време на игра . Спасил го съсед, който се притекал на помощ и му извадил езика.

Още тогава моногодетната фамалия е била проверена от социалните работници.  

По досъдебното производство се извършват активни процесуално – следствени действия за установяване на причината за травматичните увреждания на детето и евентуалния извършител, съобщиха от прокуратурата.  

Ако се докаже системно малтретиране и недояждане детето със сигурност ще  бъде изведено от семейството, защото живее в опасни здравето и живота му условия. 

Добавете Вашия коментар

TOP