Разследване на Pirinsko.com: Кой взима "такса прием" в дома за стари хора "Св.Петка" в Благоевград?

19 Май 2020 | 12:31
4 коментара
Общество

Кой взима "такса прием" в дома за стари хора "Св.Петка" в Благоевград?

Защо, А.Камбитов, Хр.Шопова, М.Донева и М.Бербатова са позволили на д-р Дюлгерова да живее незаконно 5 години? 

Кой ще поеме отговорността за 5 годишния престой на д-р Дюлгерова в старческия дом в благоевградския кв.Струмско?

Припомняме, че Pirinsko.com разкри, че шефката на 1-ви ТЕЛК - Благоевград д-р Дюлгерова живее 5 години незаконно в дома за стари хора. Първоначално се е настанила в дома с протекциите на екипа Камбитов. В началото живеела в стаята на своите родители, като е спала на походно легло. В последствие, когато баща й е починал преди няколко месеца се преместила да спи на неговото легло, и така до 12 май на 2020 г.

Източник сподели пред медията ни, че в стаята която е живяла д-р Дюлгерова трудно можеш да влезеш, заради кашони с дрехи, храна, парфюми, обувки и най-различни опаковки във вид на подаръци. Персоналът е правил многократен опит да изгони д-р Дюлгерова от социалното жилище, но безуспешен заради протекциите на екипа Камбитов.

На 13 май д-р Дюлгерова бе изведена от сградата на дома заедно с майка си, и към момента обитава къща в село Бараково. Пожара предизвика цялостна проверка на работата в дома, където живеят около 80 човека. Другото фрапиращо нарушение е, кой нареди на обслужващия персонал да настани най-трудноподвижните хора на третия етаж. Експерти коментират, че при извънредна обстановка за евакулация е забранено да се използва асансьор, което означава, че трудноподвижните потребители трябва да бъдат настанени на първия етаж в сградата, а не на третия, както в случая създаде допълнителна паника в социалното жилище. 

Под ръководството на Районна прокуратура – Благоевград се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 331, ал. 1 от Наказателния кодекс. То е започнало с оглед на местопроизшествие, извършен след сигнал за пожар в сградата на „Дом за възрастни“ на ул. „Освобождение“ в Благоевград. 

Кой взима "такса прием" в дома за стари хора "Св.Петка" в Благоевград?

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Добавени коментари

doneva публикува:
20 Май 2020 | 09:16
Dovojdane doneva dovijdane
КЕКС публикува:
19 Май 2020 | 21:59
АЛОООО ТОМОВ БЕРБАТОВА И ДОНЕВА КОГА ЩЕ ГИ УВОЛНИШ ИЛИ ТЕ ЩЕ ТЕ УВОЛНАТ ХАХАХАХАХА
GERB публикува:
19 Май 2020 | 20:50
PROKURATURATA PODHVASHTA MILENA DONEVA
д-р Ох Боли публикува:
19 Май 2020 | 17:20
Проследете пътя на парите (елементарно ченгесарско правило) и всичко ще стане кристално ясно. От когото зависи настаняването, той е обирал и парсата, а като го хванат за гушата сам ще си изпее с кого над него е делкал. А после е ясно - от всички тези тарикати се изземат открамнатите суми с яки лихви, а самите те си отседяват отреденото по закон при бай Ставри в Централния софийски зандан, където ги правят на булки!

Добавете Вашия коментар

TOP