Разлог празнува 104 години свобода

24 Октомври 2016 | 10:55
0 коментара
Общество
Разлог празнува 104 години свобода

Навръх своя празник – 24 октомври, жителите и гостите на Разлог ще могат да участват в различни събития по повод 104-годишнината от освобождението на града.

Проявите започват с ритуал по издигане на знамената и полагане на венци и цветя пред паметника на Васил Левски. След това е тържествената литургия в църквата „Свето Благовещение”, както и честването на годишнина на Дневния център за стари хора.

Празничният концерт ще започне в 18,00 часа с изпълнения на Духовия оркестър, на Мажоретен състав, Сашка Серафимова, Детска фолклорна певчевска група, Детски танцов състав, Смесена група за градски фолклор”Гердан” към читалището, Мъжка фолклорна група „Годлевски Великден” и Танцова формация „Перун”. Гост-изпълнител е певицата Райна. Вечерта ще завърши с тържествена заря.

Припомняме, че проявите стартираха още на 14 октомври с национален шампионат по колоездене на централния площад. На следващия ден бе шампионатът по надтегляне на тежковозни коне, както и международен турнир по карате за Купа „Пирин”.

Киноложка изложба на Българско овчарско куче се проведе на 16 октомври на градския стадион. Самодейният театрален състав към градското читалище зарадва съгражданите си с постановката „Самодива” на 20 октомври. На същата дата потребителите на Дома за възрастни с физически увреждания и на Защитеното жилище изнесоха концерт. Хлапетата видяха детския мюзикъл „Бременските музиканти” на Благоевградския драматичен театър на 21 октомври, тогава се проведе и регионален турнир по тенис на маса за юноши и девойки. Шествие на тежковозни коне се организира на 22 октомври.

Добавете Вашия коментар

TOP