Разлог отбелязва своя празник. Навършват се 104 години от Освобождението на града

25 Октомври 2016 | 07:51
0 коментара
Общество
Разлог отбелязва своя празник. Навършват се 104 години от Освобождението на града

Празникът започна с церемония по вдигане на българския трибагреник, знамето на ЕС и флага на Разлог, под звуците на Духовия оркестър към НЧ „15.09.1903-1909“ и пускане в небето над Разлог на балони в бели, зелени и червени цветове. “Поклон и благоволение към българите, паднали за свобода, защото Освобождението не е дошло даром, то е изстрадано.

И днес, 104 години по-късно град Разлог е един нов, развиващ се, Европейски град“-каза в словото си инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог. Той пожела на съгражданите си да бъдат здрави, настойчиви, последователни, обединени и устремени към идеите си-за благото на община Разлог. Венци и цветя пред паметника на Васил Левски бяха поднесени от името на инж. Герчев, председателя на Обс-Разлог д-р Мария Копанарова, кмета на Община Банско Георги Икономов, политически партии, организации и признателни жители.

Неврокопският митрополит Негово Високопреосвещенство Серафим отслужи тържествена Света литургия в храма „Свето Благовещение Богородично“. Заедно с отец Янко Русков, отец Димитър Белчин и свещеници от Неврокопската епархия те се помолиха за здраве и благоденствие на град Разлог и неговите жители. 

На днешния празник  потребителите на ДВФУ и Защитено жилище, с. Долно Драглище представиха на  специално организиран базар  собственоръчноизработени сувенири. А своят 10-годишен юбилей отбеляза Дневен център за стари хора, гр. Разлог. Социалната услуга, която предоставя центърът остава една от най-търсените от хора в нужда. Вече 10 години „Социален патронаж“, гр. Разлог обслужва социално нуждаещи се хора от цялата община. На тържеството присъства инж. Венцислав Гърменов зам.-кмет по социалните дейности, който поздрави потребителите и служителите на центъра, а за тяхното настроение се погрижиха певчески и фолклорни групи от читалището в града.

Празникът на град Разлог приключи с концерт на Централния площад, на който публиката се наслади на изпълнения на самодейци от община Разлог, както и фолк певицата Райна и МФГ „Годлевски Великден“.

Гости в тържествения ден бяха  Даниела Савеклиева-народен представител от 43-то Народно събрание, Георги Андонов-народен представител от 43-то Народно събрание, инж. Любен Татарски-началник на политическия кабинет на Министерство на земеделието и храните, кметът на Община Банско Георги Икономов, кметове на населени места, представители на организации. 

Разлог отбелязва своя празник. Навършват се 104 години от Освобождението на града
Разлог отбелязва своя празник. Навършват се 104 години от Освобождението на града

Добавете Вашия коментар

TOP