Разкриха плановете на Реал със и без Роналдо

30 Май 2018 | 07:24
0 коментара
Спорт

Реал (Мадрид) е на върха в европейския клубен футбол за четвърти път в последните пет години, а "Марка" разкри как би изглеждал тима през следващия сезон 2018/19 със или без Кристиано Роналдо.

„Белият балет“ инвестира в предходните пет години 456 милиона евро за трансфери и продаде футболисти за 403 милиона евро. За сравнение големият съперник Барселона похарчи 754 милиона евро за нови играчи през това време и прибра 408 милиона евро от продажба на свои футболисти (включително историческите 222 милиона евро от ПСЖ за Неймар).

Феновете на Реал очакват сериозна активност на трансферния пазар това лято особено след намеците на звездата Кристиано Роналдо за евентуално напускане. Босовете на „белия балет“ пък са набелязали играчи за лятната селекция. Целта им е да бъдат привлечени нов вратар, централен и десен защитник, а без никаква изненада начело в списъка им е привличането на нападател: Неймар от ПСЖ. Ако бразилецът не се реши да напусне Париж, Реал има и резервен план с други играчи от световна класа: Мохамед Салах (Ливърпул), Еден Азар (Челси) и Пауло Дибала (Ювентус).

Кой обаче ще бъде привлечен в нападение ще зависи най-вече от това дали голмайсторът Кристиано Роналдо и уелсецът Гарет Бейл ще напуснат клуба през лятото.

За вратарския пост „кралете“ биха искали бразилецът Алисон от Рома да замени костариканеца Кейлор Навас. Цената за тази сделка би била между 60 и 70 милиона евро, а Ливърпул е конкурент на испанския гранд за бразилския страж. Ако не се стигне до такъв трансфер, резервните варианти са Давид Де Хеа (Манчестър Юнайтед) или Тибо Куртоа (Челси), които също няма да излязат никак евтино на европейския клубен шампион.

На поста централен защитник Реал иска да се подсили с уругваеца Хосе Мария Хименес от градския съперник Атлетико. 23-годишният бранител би струвал около 65 милиона евро, каквато е освобождаваща му клауза. Другите алтернативи са Милан Шкриняр от Интер и Алесио Романьоли от Милан.

Алваро Одриосола от Реал Сосиедад е името за нов десен защитник и алтернатива на Даниел Карвахал, който нерядко получава контузии. Цената на 22-годишния бранител се очаква да е около 40 милиона евро.

В плановете на Реал влиза и връщането на нападателя Мариано Диас, продаден преди година на Олимпик (Лион) за 8 милиона евро. Сега „кралският“ клуб може да си откупи футболиста от Доминиканската република за 10 милиона евро.

Само за евентуалното привличане на Алисон, Хименес, Одриосола и Диас ще са нужни на клуба 175 милион евро.БЛИЦ-СПОРТ

Добавете Вашия коментар

TOP