Равносметката: Около 30 дка са изгорели при пожара в благоевградското село Бистрица

18 Септември 2019 | 11:42
0 коментара
Общество

Около 30 дка сухи треви, храсти и единични дървета са изгорели при пожара в благоевградското село Бистрица, засегнати са и къщи.

Това каза инж. Дамян Дамянов, директор на Югозападно държавно предприятие, цитиран от Фокус.

Той уточни, че през днешния ден предстои обследване на терена с GPS, за да се установи с пълна точност колко точно е площта на терена, който е бил засегнат от огнената стихия, възпламенила се около 16.35 часа на 17 септември. Инж. Дамянов подчерта, че въпросните 30 дка са извън горска територия.

„Пожарът е локализиран и погасен. Няма опасност за населението. Екипи на пожарната и предприятието остават и днес на терен. Ако няма вторични запалвания, то дежурствата ще бъдат преустановени. Самото потушаване на пожара приключи още снощи около 21.00 часа. През цялата нощ на място имаше дежурни екипи. Днес ще се направи повторен оглед за установяване на засегната площ, но и да проверим дали някъде ще има нужда от допълнителни угасявания“, каза още инж. Дамянов. Той добави, че най-вероятно причината за пожара е небрежно боравене с открит огън.

Както писахме, четири къщи изгоряха при пожара, възпламенил се във вторник. В погасителните мероприятия участваха екипи на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Благоевград, както и служители на Югозападно държавно предприятие, които бяха подпомогнати от десетки доброволци.

Добавете Вашия коментар

TOP