Расте, но не старее! Кметът на Благоевград Атанас Камбитов празнува рожден ден, възкликна: "Не мога да спра годините, но и те не могат да ме спрат"

30 Април 2019 | 00:07
1 коментара
Хайлайф

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов чества рожден ден днес.

Още от най -ранни зори телефонът му прегря от звънене, да го поздравят се обадиха десетки кметове на съседни общини, политици, бизнесмени, роднини и приятели.

"Годините са без значение, ако духът е млад. Не мога да спра годините, но и те не могат да ме спрат. Днес си пожелавам преди всичко здраве, защото то е най - важното. Благодаря на всички, които се сетиха за мен и ме поздравиха. Всяко едно пожелание ме докосна по специален начин, тъй като съм убеден, че е от сърце", коментира градоначалникът Камбитов.

Атанас Камбитов завършва медицина, има диплома и за магистър по „Стопанско управление”. През 90-те започва да развива собствен бизнес и се занимава с това в продължение на около 12 години. През 2007 г. става общински съветник от ГЕРБ в Благоевград. На парламентарния вот през 2009 година е избран за депутат от ГЕРБ. Член е на комисията по земеделие и гори.

През 2011 г. Атанас Камбитов е кандидат-кмет в Благоевград, издигнат от ГЕРБ. След първи тур на местните избори на 23 октомври 2011 година отива на балотаж с кандидата на БСП Емил Костадинов. Камбитов печели балотажа срещу Емил Костадинов от левицата и става кмет на Благоевград.

TOP