Райна Кабаиванска: Комунизмът ме разочарова, постоянно трябваше да шептя

27 Декември 2016 | 09:14
0 коментара
Общество
Райна Кабаиванска: Комунизмът ме разочарова, постоянно трябваше да шептя
По царско време бях съвсем малко детенце, но си спомням голямото погребение на цар Борис, защото много ме впечатли. Това значеше, че народът и хората го обичаха. Това сподели в ефира на Нова тв легендарната певица Райна Кабаиванска.

"След царско време минах през комунизма, който никак не ме очарова. Постоянно питах защо не мога да говоря свободно или силно. Връщайки се от Италия, трябваше да започвам да шепна, защото виждах как шепнат и майка ми, и брат ми. Сега пък никак не шептим, дори крещим. Трябва да се намери баланс и равновесие", заяви певицата, като добави, че България й е дала кръвта и семейството, което е важно за живота, а Италия - успеха и признанието.

"Тръпка и притеснение имаше само в началото, защото бях родена, за да пея. После естествената ми среда бе сцената, а не живота. Много повече се вълнувам и притеснявам, като гледам сега моите деца и студенти", допълва Кабаиванска.

"Сега не виждам младите да четат. Те са непрекъснато пред компютъра, телефона или айпада. Не мога да кажа дали операта ще има бъдеще. В момента има криза", заяви тя. 

"Не съм религиозна, нищо не познавам, защото съм расла през комунизма, както казах. Но положителната страна на християнството е, че то прощава и дава обич, а не омраза. Това ни прави по-човешки и трябва да бъде нашето правило в живота", добави Кабаиванска.

Добавете Вашия коментар

TOP