Радо Янков завърши втори в Словения

24 Януари 2016 | 08:37
0 коментара
Спорт
Радо Янков завърши втори в Словения

Българската сензация в сноуборда Радослав Янков се класира на второ място в паралелния гигантски слалом от Световната купа по сноуборд в Рогла, Словения.

На финала Радо Янков загуби от носителят на световната купа за миналата година Андрей Соболев. Финалната битка вървеше много равностойно, но 15 метра преди финала Янков се хлъзна на един от завоите и изпусна първото място.

Иначе битките до финала за Радо Янков преминаха перфектно.

В осминафинала Янков победи легендата Андреас Промегер, който завърши на 38 стотни зад българина. Преди това Янков записа пето време в квалификациите. На четвъртфиналите съперник на Янков бе италианецът Едвин Корати, който също не се справи с темпото на съперника си, излезе от трасето и в крайна сметка завърши на 81 стотни зад Янков, който отново бе безпогрешен. В битката за финала съперник на българина бе руснакът Станислав Детков, а перфектното каране на Янков значеше нова победа с 26 стотни и място в карането за златото. 

Българинът е лидер в генералното класиране, след като спечели две от първите три състезания в Световната купа, а днес записа второ място.

Добавете Вашия коментар

TOP