Радев: Протестиращите правят историята на България и не са тиня

15 Юли 2020 | 18:21
0 коментара
Политика

Жителите на София и големите градове са доказателство, че протестът е общонационален и обединява всички възрасти. А младото поколение върна надеждата за бъдещето на България. Така президентът Румен Радев започна поредното си обръщение към народа от "Дондуков" 2.

Протеста той нарече консенсус "Антимафия". "Срастването на властта с медиите, дълбоката държава - за това е мобилизацията. А тя може да промени съдбините на отечеството и не е притежание на никой лидер и никоя партия", категоричен бе президентът. 

За него ставащото по улиците е достояние на всички българи, които отстояват бъдещето си. "Трябва да си даваме сметка, че мафията се храни от страха и апатията". на мнение е той. Държавният глава смята, че борбата за справедливостта и свободата е в ръцете именно на хората от протеста и намира за крайно оскърбително внушението, че те са тинята на обществото. "Това е арогантност и политическо безсилие, което издава интригите на задкулисието", убеден е главнокомандващият. 

В смелостта си да бъде актьор, народът иска да докаже, че не може да бъде манипулиран. "За медиите той плаща със своите данъци и иска да върне истината в тях", добави Радев. И отново призова за общи действия, за да не се загуби енергията и да не се стигне до разединение заради външни сили. 

"Сметките на кабинета и главния прокурор да се задържат на власт с политически интриги няма да издържат и само удължават кризата. Доверието е загубено. Сегашният олигархичен властови модел трябва да се смени. Това ще мине през оставка и честни избори", каза още държавният глава. Той отново апелира да не се стига до използването на сила на протеста и пак провокира с думите "да изринем мутрите", защото те трябвало да останат в мътните 90-те на миналия век.

Добавете Вашия коментар

TOP