Радан Кънев: Издигаме кандидат за кмет в Разлог, Петрич подкрепяме В. Илиев, в Благоевград разчитаме на балотаж

05 Май 2015 | 09:30
0 коментара
Политика
Радан Кънев: Издигаме кандидат за кмет в Разлог, Петрич подкрепяме В. Илиев, в Благоевград разчитаме на балотаж

Реформаторският блок ще издигне свой кандидат за кмет в Разлог и с голяма вероятност и в Благоевград, а в Петрич ще подкрепи безусловно Вельо Илиев, ако той реши да се бори за нов мандат. Това обяви в Благоевград вчера лидерът на ДСБ Радан Кънев и зам. председател на ПГ на Реформаторския блок, който предприе обиколка на структурите в Пиринско.

Кънев определи състоянието на местните партийни организации като задоволително, както и че повечето от тях са в готовност за местните избори. По думите му в общини, в които не се очертава ляво управление, няма лошо да има конкуренция между кандидати на Реформаторския блок и ГЕРБ, които са коалиционни партньори в управлението. В обратния случай, където левицата и ДПС имат силни позиции, може да има общи кметски кандидатури.

„В Благоевград търсим широк коалиционен формат, тъй като е ясно, че тук има силна организация на ГЕРБ. Нашата цел е да стигнем до балотаж за кмет и да имаме общински съветници. В Разлог имаме най-силната организация на ДСБ след софийската, а и с оглед отношенията ни с ГЕРБ там, със сигурност ще имаме наш кандидат за кмет, като там сме мотивирани за победа. В Петрич ще обсъдим готовността на досегашния кмет да се яви за нов мандат, който има нашата подкрепа”, заяви Радан Кънев.

Лидерът на ДСБ в Благоевград Калоян Ханджийски, който е номиниран за кмет наред с председателите на СДС и ДБГ Давид Сукалински и Венцислав Даскалов, заяви, че в Реформаторския блок се изработва „сито“, което да определи кой от тримата ще бъде крайният кандидат.

„Предизборната ни кампания ще бъде основно насочена към младите хора и инвестициите по европейски програми. Младите хора винаги са били най-големият потенциал на Благоевград, но през последните години масово го напускат заради липсата на перспектива. Не е нормално в двата университета да има IT специалност и нито едно разкрито работно място по нея”, заяви Калоян Ханджийски.

Радан Кънев добави, че това трябва да се промени, тъй като е най-нормално покрай всеки университетски център да се развива бизнес. Иначе лидерът на ДСБ  заяви, че за 6-те месеца управление основните цели в предизборната програма на Реформаторския блок са намерили отражение в амбициозни законопроекти в здравеопазване, образование, правосъдие, енергетика, вътрешен ред и сигурност, програма за въоръжение на армията и др.

На въпрос каква оценка би поставил на досегашното управление, той заяви, че едно 5 на релси е обективна оценка. Като юрист, който стриктно спазва закона, Радан Кънев излезе пред сградата на Битовия комбинат, за да пуши. Там беше разпознат от хора, минаващи по централната улица „Тодор Александров“, които започнаха да го разпитват. Да го поздрави дойде и благоевградският бизнесмен Димитър Стойчев, който беше дълго време координатор на ДСБ за Пиринско, както и шефът на ДСБ - Петрич Стоил Яков, който преди 2 месеца оглави УС на военния холдинг „Терем“ АД.

Радан Кънев: Издигаме кандидат за кмет в Разлог, Петрич подкрепяме В. Илиев, в Благоевград разчитаме на балотаж

Добавете Вашия коментар

TOP