Работилници за характер готвят учениците за живота в Благоевград

16 Февруари 2018 | 10:48
0 коментара
Общество

Нови училищни работилници за характер подготвят учениците за това как да се справят в живота.

Голям интерес предизвикват тези работилници сред учениците в Пиринско, каза Весела Вангелова, председател на Сдружението на началните учители в Благоевградска област.

По думите й това е нещо ново, полезно и иновативно. Това са неща, които не се учат по математика, български, защото е много важно в съвременния свят една комуникативност, инициативност, предприемачество, любопитство към света, уточни Вангелова.

Днес стартира кампанията за провеждане на нови училищни работилници за характер през втори учебен срок. В Благоевград ще има две работилници – в Шесто и Седмо училища. Това е социален проект на характер.бг. Досега са проведени 11 работилници за характер с над 200 ученици в начален курс на обучение от 5 училища в област Благоевград. През 2-рия срок на тази учебна година, нови работилници за над 300 ученици от 15 училища в 15 населени места в страната ще подпомогнат учители и директори в извеждане на най-доброто в техните ученици – силните страни на характера.

Работилниците се провеждат групово по класове с ученици от 1 до 4 клас, в рамките на 1 учебен час. Включват 2 части: първа, в която с тематични видеа, снимки, занимания и дискусии, ученици и ментори обсъждат същността и силните страни на характера; втора, в която чрез писане на кратки истории, рисуване на конкретни сцени, други занимания съгласно възрастта и интересите на децата, учениците творят по свои страни на характера. Работилниците приключват със сертификати за участие и плакатчета със страните на характера.

Добавете Вашия коментар

TOP