Пътят за Рилския манастир остава затворен

11 януари 2021 | 09:30
2 коментара
Пътят за Рилския манастир остава затворен

Пътен участък край Рилския манастир, ремонтиран за шест милиона лева и инспектиран от премиера Бойко Борисов в края на миналата година, остава затворен заради 30-тонната скала, която се откъсна и падна на пътното платно. Въпреки това експертите смятат, че подпорната стена си е свършила работата, предаде БТВ.

Разчистването на място все още не е приключило, участъкът е затворен. „Има голяма вероятност от ново свличане“, заяви инж. Иван Досев от местното пътно управление.

По думите му дъждовете са причината за падането на огромната скала. Той уточни, че проектът не бил завършен – отново заради времето. „Бетонната стена изпълни функцията си и задържа целия откос, защото имаше вероятност да повлече целия път и масив“, заяви Досев.

Той добавя, че са знаели за скалата, но тя била включена в проект, според който ще се използва за подпиране на свлачището зад стената. Проблемната маса не била укрепена и заради това паднала.

Относно изхарчените средства – до момента са изпълнени дейности за под 4 млн. лева. Очаква се днес на работна среща да се реши докога да бъде затворен пътя към Рилския манастир.


иванов публикува:
11 януари 2021 | 12:29
свлачище нямаше преди да започнат да правят пътя...сами си създадоха проблем и си наливат пари в негао....яко...да ви имам и схемите за корупция
Да ! публикува:
11 януари 2021 | 10:57
Браво, Боко! Браво ГЕРБ!

Добавете Вашия коментар!