Пуснаха под гаранция зам.-шефа на БОП - Благоевград Петър Кънев

27 Юни 2016 | 18:06
0 коментара
Общество
Пуснаха под гаранция зам.-шефа на БОП - Благоевград Петър Кънев

Районен съд - Благоевград пусна под гаранция от 5000 лв. заместник-шефа на сектор БОП в Благоевград Петър Кънев. Магистратите промениха мярката от „задържане под стража“ в парична гаранция, заради разколебаване на обвинението“.Това определи днес съдия Владимир Пензов по делото му за обжалване мярката за неотклонение "задържане под стража".

Припомняме, че Петър Кънев бе арестуван на 1 юни заедно с полицай Стефан Филипов и сводника Мартин Филипов – Марто Дебелия. Срещу двамата служители на реда бяха повдигнати обвинения, че са убеждавали проститутка да оттегли показанията си срещу Марто Дебелия, като по този начин са искали да го предпазят от наказателно преследване.

Адвокат Пенко Ненов, защитаващ Петър Кънев, е представил документи, които оневиняват бопаджията за чадър над сводника Марто Дебелия. От думите на шефа на БОП Симеон Симеонов, който е пряк ръководител на Петър Кънев, е станало известно, че той е комуникирал с Марто Дебелия в рамките на специализирана полицейска операция, тоест контактите им са били единствено служебни. Отделно от това бяха представени и документи за операцията.

Mярката може да бъде обжалвана пред Окръжен съд - Благоевград.

Добавете Вашия коментар

TOP