Пуснаха на свобода емблематични фигури от ъндърграунда на Перник

03 Ноември 2018 | 06:35
0 коментара
Общество

Най-известните лица от ъндърграунда на Перник са на свобода. Васил Станков, известен с прозвището Бай Васо, баща на убития наркобос Райко Кръвта, Стоян Кръстев-Драгановеца и Васил Борчев-Борчо са освободени от затворите в страната, където първите двама изтърпяваха дългосрочни присъди. Информацията бе потвърдена от директора на ОДМВР ст. комисар Димитър Попов.

Бай Васо бе осъден от Специализирания наказателен съд на 7 години затвор за ръководене на организирана престъпна група, известна като „Килърите 3“. Той бе признат за виновен и за това, че незаконно е държал в дома си огнестрелно оръжие. По здравословни причини обаче е освободен предсрочно.

Заболяване са и мотивите за освобождаването на Драгановеца, който страда от тежка дископатия. Той получи 8 години решетки заради незаконно държане на наркотици с цел разпространение. В негов автомобил бяха открити около 35 кг хероин. „Със сина му вече имат две прояви“, обясни Попов.

Васил Борчев пък изчезна през февруари 2009 г. и доскоро бе в неизвестност. Той нашумя с кражбата на джипа на депутата от БСП Кирил Добрев. За това деяние обаче бе оправдан през януари 2013 г. Борчев бе обвинен в ръководене на трафик на крадени автомобили. Процесът мина при закрити врати заради СРС. Окръжният съд прие, че доказателствата на прокуратурата не са достатъчни за осъдителна присъда. Борчев има няколко присъди и още висящи дела за рекет, кражби на коли, наркоразпространение и изнудване.

Добавете Вашия коментар

TOP