Протестите в Благоевград продължават до оставка на кабинета Борисов - 3

17 Юли 2020 | 21:18
0 коментара
Общество

Протестите в Благоевград за оставка на правителството и главния прокурор продължиха и тази вечер.

„Не може да очакваме на протестите да участват все повече хора. Снощи в София бяхме над 100 000, всеки протест има право гражданска позиция и контрол спрямо управляващите и да искаме избори. А на тях да спечели най-добрият“, каза за БГНЕС Спас Митев. Той припомни, че през 2009 г. Борисов дойде на власт с обещание и призиви за намаляване държавната администрация, здравна реформа, реформа в образованието, електронно правителство, но нито едно от тези неща не се случиха.

„Ако Борисов не си отиде с достойнство, ще бъде изгонен, колкото по-бързо го направи, толкова щетите за държавата ще бъдат по-малки“, допълни Митев.

Протести има и в други градове на страната.

В деветия ден от антиправителствения протест в София, хиляди недоволни граждани отново се събраха пред президентството, множеството тръгна и на традиционното си шествие по централните улици.

Протестиращите скандират „Оставка”, „Мафия”, „Бойко, вън!!!”.

Носят плакати с надписи: Съединението прави силата! „Много сме, силни сме!”, „30 години преход стигат”, „#Оставка!”, „Не гласувайте за партии, чието ръководство се самоизбира по устав”, „Ще съм по-добър диктатор от Боко”, „Толкова съм ядосан, че направих табела”, „Искаме да останем в България”.

Булевардът е затворен, а триъгълникът на властта се напълни с хиляди недоволни граждани.

Полицейското присъствие е засилено. Пред сградата на Министерския съвет е разположен традиционният кордон. Първият ред полицаи са с жълти жилетки. Има хора от всички възрасти, но преобладават младите.

Протестиращите тръгнаха и на традиционното си шествие към Народното събрание и Софийския университет.

 

 

Една част от протестиращите блокираха Орлов мост, а друга част се преместиха пред БНТ, където също се провежда протест, само че с искане за оставката на директора на телевизията Емил Кошлуков. След това протестиращите отново се отправиха към сградата на Министерския съвет.

Добавете Вашия коментар

TOP