Протестиращите в Гърмен: 80% от престъпността е на българските институции, тотално некадърни и крадливи

24 Май 2016 | 01:25
0 коментара
Общество
Протестиращите в Гърмен: 80 от престъпността е на българските институции, тотално некадърни и крадливи

80% от престъпността е на българските институции, тотално некадърни и крадливи. Налагат простотията, а тя е по-умна от тях. Това заяви Мехмед Топалов на митинга вчера в Гърмен по повод 1 година от събитията в общината.

„Една карикатура ще върши по-добра работа от тях“, допълни Топалов.

Митингът започна в 18.30 часа пред Общината. На него единият от ораторите каза: „Не искаме вендета, но ще се стигне до там“.

„Няма да забравим и няма да простим нападението на ромите преди една година“, заяви организаторът на митинга Иван Кременлиев и припомни, че веднага след събитията са съставени 40 акта на жители на Гърмен и Марчево, образувано е и производство за хулиганство срещу тях.

„Няма да се откажем, докато не паднат всички постройки, а не само 10 бараки. За това протестираме“, добави Кременлиев.

Според него нищо не е свършено от общинската администрация в Гърмен, а набезите продължават.

Протестиращите заявиха, че са поканили министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова да присъства, но тя не е дошла.

Органите на реда не могат да се справят, а кражбите и набезите продължават. Собственикът на търговски обект в село Марчево си купи пистолет, за да се пази от набезите на ромите, съобщиха ораторите по време на митинга.

„За една година не решиха проблема, всички власти идваха, но се снишават, а хората не искат това да продължава. Властите ще си ходят, а не ние. Единни сме, трябва да повярваме, че заедно сме силни. Искаме децата ни да живеят тук, а не да бягат навън. Искаме властта да покаже, че има държава, че има закони“, заявиха ораторите на митинга, след което тръгна шествието на несъгласието.

Колоната бе водена от озвучителна уредба, от която звучеше песента „Война“, тръгна към местността Ярчев хан, където се намира подстъпите към ромското гето „Кремиковци“.

Подходите към ромската махала бяха преградени от 20 полицаи. 

По 3-километровия маршрут на шествието на несъгласието се присъединяваха още жители на Гърмен, за да се съберат накрая около 500 души.БГНЕС

Протестиращите в Гърмен: 80 от престъпността е на българските институции, тотално некадърни и крадливи

Добавете Вашия коментар

TOP